CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında 12 büyükşehir belediyesi adayı belirlendi. İzmir’de, mevcut başkan Aziz Kocaoğlu ile devam kararı verildi. MYK’nın kararının Parti Meclisi’nde onaylanması gerekiyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MYK’nın kararını, 'Karşıyaka 6'ncı Hamsi Şenliği’nde değerlendirdi. Kocaoğlu, "Şimdi aldığımız bilgiye göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığımız MYK’da görüşülmüş, PM’de görüşülüp ilan edilecek. Ama şu anda PM’de görüşülmediği için onaylandıktan sonra düşüncelerimi paylaşabilirim" dedi.
CHP’nin uzun süreden bu yana açıklanması beklenen İzmir, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkan adayları belli oldu. CHP MYK toplantısında Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere 12’si büyükşehir, 500’e yakın belediye başkan adayının belirlendiği öğrenildi. CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı beklendiği gibi mevcut başkan Aziz Kocaoğlu oldu. İzmir'in ilçe belediye başkanları ise henüz bir karara bağlanmadı. MYK'da alınan kararın bugün Parti Meclisi'nden de geçmesi bekleniyor.
KOCAOĞLU PM KARARINI BEKLİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MYK’nın kararını, Karşıyaka 6'ncı Hamsi Şenliği’nde değerlendirdi. Kocaoğlu, "Şimdi aldığımız bilgiye göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığımız MYK’da görüşülmüş PM’de görüşülüp ilan edilecek. Ama şu anda PM’de görüşülmediği için onaylandıktan sonra düşüncelerimi paylaşabilirim" dedi.
AK PARTİ ADAYI KESİNLEŞİNCE BAŞVURMUŞTU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aday adaylığı için uzun süre başvuruda bulunmamıştı. Geçen 13 Aralık’ta kente gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karşıyaka Arena Spor Salonu’ndaki toplantıda, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olduğunu açıklamıştı. Başkan Kocaoğlu, bu açıklamanın hemen ardından CHP İzmir İl Başkanlığı’na giderek, aday adaylığı başvurmuştu.
MUĞLA VE AYDIN
Ege Bölgesi'ndeki diğer illerde Muğla, Aydın ve Çanakkale’de mevcut başkanlar aday gösterildi. Muğla’da Osman Gürün, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Çanakkale’de Ülgür Gökhan ile yola devam edilmesi kararlaştırıldı.
İLÇELER DAHA SONRA
CHP’de İzmir'in ilçe belediye başkan adayları önümüzdeki Ocak ayının ilk haftası yapılacak Parti Meclisi toplantısında gündeme gelecek. Bu toplantıda tüm ilçe adayları belirlenecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun en son anket ve kamuoyu yoklamalarını gördükten sonra parti yöneticileriyle birlikte karar vereceği bildirildi.
ÇERÇİOĞLU’NDAN DEĞERLENDİRME
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Adaylığımı iki yıl önce sayın Genel Başkanım Aydın ziyaretinde zaten açıklamıştı. Bu, bugün resmi olarak MYK kararıyla netlik kazandı. Parti Meclisi kararını bekleyeceğiz. Genel Başkanımız açıkladığından bu yana ben çalışymalarıma zaten devam ediyorum. Aydın halkının bugüne kadar görmediği projelerle seçime hazırlanıyorum. Aydın, altın çağını yaşamaya devam edecek" dedi.