MERSİN'in merkez Yenişehir İlçesi'nde örgütlenen Yenişehir Demokratik Taban Hareketi, mevcut Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Genç'in tekrar aday gösterilmesine 25 bin imza toplayarak itiraz etti.
Yenişehir Demokratik Taban Hareketi, kısa bir süre önce mevcut Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'in yeniden aday gösterilmesine itiraz etmek amacıyla imza toplamaya başladı. Hareket bugüne kadar topladıkları 25 bin imzayı, CHP Mersin İl Başkanı M.Faruk Akar'a göndererek İbrahim Genç'in adaylığına itiraz etti.
Grup adına açıklama yapan Serdar Doğan, "Dr. Önal Özdemir anketlerde birinci çıktı. Başkan Macit Özcan'ın Büyükşehir adayı olarak onaylanmasından sonra Fikri Sağlar ve Ali Rıza Öztürk dengesinin kurulması için Önal Özdemir MYK'da geçmesine rağmen son dakikada PM'de değiştirildi. Bu bir haksızlıktır, bunun giderilmesini istiyoruz. Arkadaşlarımızla beraber sesimize, haykırışımıza destek olmanız için yanınızdayız. Sizden hakkımızın iadesini, genel merkezle görüşmenizi, gerekirse anket, gerekirse ön seçim çıkarmanızı istiyoruz. 25 bin ıslak imza topladık. Biz partimizi düşünüyoruz, haksızlığın giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.
İl Başkanı M.Faruk Akar ise yapılan itirazın CHP Genel Merkezi'ne ulaştırılacağını söyledi.