Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Bursa'nın Mudanya ilçesinde, seçim kampanyasının başladığı günden bu yana hummalı bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, "Kentteki hummalı çalışma turizm ile alakalı değil. Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, seçim startıyla birlikte CHP İlçe örgütünü taciz etme, mobbing yarışına girdi" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Erdemir, seçim bölgesi olan Bursa ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Erdemir, "Hastanelerden cezaevlerine Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tablo yanlış yatakları dolduruyoruz, dolu olması gereken yatakları boş bırakıyoruz" dedi. Türkiye'deki çarpık yapıyı anlamanın yolunun 'yataktan geçtiğini' belirten Erdemir, "Yatak istatistikleri ülkedeki siyaset, sosyal politika ve demokraside sıkıntı olduğunu gösteriyor. Bursa'daki ceza infaz kurumlarındaki yatak doluluk oranları yüzde 100-200 arasında değişirken kentteki otellerin yatak doluluk oranı yüzde 55-60 seviyesinde seyrediyor" dedi.



Bursa'nın Mudanya ilçesinde, seçim kampanyasının başladığı günden bu güne hummalı bir çalışma yürütüldüğünü belirten Erdemir, "Kentteki hummalı çalışma turizm ile alakalı değil. Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, seçim startıyla birlikte CHP İlçe örgütünü taciz etme, mobbing yarışına girdi. İlçe Başkanımız dahil, yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları üyelerimiz dahil seçim kampanyasında mitinglere, çalışmalara katılan pek çok üyemiz, sabahın erken, gecenin geç saatlerinde evlerinden uygunsuz şekilde alınmakta ve kendilerine miting sırasında çekilen fotoğraflar gösterilmektedir. Kendilerine zorla bir ifade imzalatılmaya çalışılmaktadır. İfadede, 'Ben miting sırasında 'Hırsız Recep Tayyip Erdoğan diye bağırdım, bunun suç olduğunu bilmiyordum' deniliyor. Emniyet yetkilileri bir yönlendirmede bulunuyor. O anın sıcağında gözaltına alınmış olmanın şokunu yaşayan CHP'lilere, kendi istem ve beyanları dışında bu ifade imzalatılmaya çalışılıyor. Bu çok açık taciz, mobbing ve siyasi baskı girişimidir. Seçimi CHP'nin kazandığı bir ilçede, özellikle, AKP'den belediyeyi aldığı ilçede, bugün Emniyet adeta CHP'yi cezalandırıyor, gözdağı veriyor, CHP'li üyelerin üzerinde baskı kuruyor.

() (FK)