GAZİANTEP'te, Vali Konağı'nın başka bir yere taşınmasının ardından yıkılacak alana Şahinbey Belediyesi tarafından imar değişikliği yapılarak akaryakıt istasyonu yapılması kararı, CHP Şahinbey İlçe Teşkilatı tarafından eleştirildi.
Ordu Caddesi'nde bulunan Vali Konağı'nın başka bir yere taşınması kararının ardından Şahinbey Belediyesi, 7 dönümlük alanda imar değişikliğine giderek alanda akaryakıt istasyonu yapılmasını meclis üyelerinin oy birliğiyle kararlaştırdı. Alınan karara tepki amacıyla CHP'li meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Şahinbey İlçe Başkanı İbrahim Halil Özdemir, 7 dönümlük alana akaryakıt istasyonu yerine eğitim tesislerinin kurulmasını istediklerini söyledi. Akaryakıt istasyonuna ihtiyaç duyulmadığını, bu tepkilerinin aynı zamanda mahalle sakinlerinin de düşünceleriyle örtüştüğünü ifade eden Özdemir, şunları söyledi:
"Şahinbey Belediyesi Meclisi tarafından oy çokluğu ile kabul edilen Vali Konağı'nın akaryakıt ve LPG servis istasyonuna çevrilmesi kararına karşı, Konak Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar olarak tepki ve itirazlarımızı bildirmek için bir aradayız. Konak Mahallesi'nde parka, sağlık tesislerine ve eğitim alanlarına ihtiyacımız var. Ancak bu mahallede akaryakıt ve LPG istasyonuna ihtiyacımız yoktur. Akaryakıt istasyonunun yapılması planlanan alanın çevresinde 6 akaryakıt istasyonu bulunuyor. Bu karar kesinleşip uygulamaya konulduğunda kısmen rahat trafik akışı sağlanan Ordu Caddesi'nde tıkanıklık had safhaya ulaşacaktır."
Açıklamanın ardından partililer, Şahinbey Belediyesi'ne giderek itiraz dilekçelerini verdi.