Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA Konyaaltı sahilinde hükümeti protesto eden CHP'liler, maket gemileri yüzdürmeye çalışırken, rüzgar ve dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı.
Merkez Konyaaltı İlçesi'ndeki sahil bandının işletmesinin tekrar ihale edilmemesi nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi'nin desteğiyle 'Antalya sahiline sahip çıkıyor' eylemi gerçekleştirildi. Konyaaltı sahilinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın da aralarında bulunduğu bir grup, 'Antalya sahiline sahip çık' sloganı attı. Daha sonra konuşan Akaydın, Antalya halkı adına çevreci bir eylem yaptıklarını, Antalyalılar'ın artık çevresine, doğasına sahip çıktığını söyledi.
Konyaaltı sahilinin dünyanın en ünlü plajlarından biri olduğunu söyleyen Mustafa Akaydın, sahilin 15 yıldır Konyaaltı Belediyesi'nin yaptığı ihaleyle işletildiğini söyledi. Akaydın, Konyaaltı'nın mavi bayraklara sahip bir sahil olduğunu belirterek, "Birkaç hafta önce mevcut işleticisi gönderildi. Büyükşehir ve Konyaaltı belediyeleri olarak sahil konusunda taleplerde bulunduk. Sahili belediye olarak bize vermediler. Seçimi CHP'li belediyenin kazanması durumunda burası bir başkasına, AK Partili kazanırsa Büyükşehir Belediyesi'ne verilecek" diye konuştu.
Konyaaltı sahilinin önümüzdeki sezonu kaybettiğini söyleyen Başkan Akaydın, sahilin Antalya halkına ait olduğunu, yine Antalyalılar'a kalacağını kaydetti. Konyaaltı sahilinin kime verileceği konusunda Konyaaltı Belediyesi ile aralarında anlaşmazlık bulunmadığını aktaran Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile hiçbir sorunları olmadığını, sahili beraber işletmeye hazır olduklarını söyledi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise Konyaaltı sahilinin halka ait olduğunu, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğiyle yeni proje yapacaklarını anlattı.
Konuşmaların ardından Akaydın, Böcek ve eyleme katılanlar, Konyaaltı sahilinde çevre temizliği yaptı. Konyaaltı sahilinde yaptıkları maket gemileri yüzdürmeye çalışan partililerin girişimi, rüzgar ve dalgaların sahile vurması nedeniyle başarısız oldu. Maket geminin güvertesinde 'Memleketi sıfırladım gemiciğimle tüyüyorum babacım' yazısı dikkat çekti. Geminin diğer tarafında ise 'Ayakkabı kutusu seyahat, Sıfırladık tüyüyoruz elveda Konyaaltı' yazısı görüldü.

EA(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)