İZMİR,() - CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Alaattin Yüksel, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Recep Tayyip Erdoğan'ın mezhepsel ve etnik açıdan insanları böldüğünü ve bu yüzden de 76 milyonunu kucaklamasının mümkün olmadığını iddia etti. Yüksel, “AKP'nin aldığı karar, Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtuluşunun kararıdır. Bunun ilk adımıdır. Erdoğan siyasi tarihe gömülecektir. Ekmeleddin İhsanoğlu her kesimden vatandaşımızın üzerinde uzlaştığı tertemiz bir isimdir" dedi.
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını, “AKP Erdoğan'dan kurtuluşun ilk adımını attı" diye yorumlayan Yüksel, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya çok farklı bir sonuç çıkacaktır. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'ın yenilgisini açık ve net bir şekilde görecek. Bu seçim diğerlerinden farklıdır. Daha önce referandum oldu, insanlar önlerine konan anayasa maddelerini oyladılar. Bir konusu vardı. Yerel seçimlerde, yerel adaylar ve iktidar gücü vardı. Burada ilk kez Erdoğan'ın kendisi oylanacak. Kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmayan, yargının kendisine sürekli köstek olduğunu söyleyen, yargıyı ve yasamayı kontrolüne almış bir isim oylanacak. Halk kendisine bu anlamda destek vermeyecektir. Kin ve nefretten medet uman, gençlere seslenirken bile 'kininizi unutmayın' diye öğüt veren, hukukun üstünlüğüne inanmayan, adalet duygusu olmayan, kendisine eleştiren her düşünceden insanı hapishanelere yollamış, insanlara zulüm etmiş, Gezi Parkı direnişinde 'emri ben verdim' diyerek 7 kişinin ölümüne neden olan birisine Türkiye oy vermeyecektir"dedi.
"CUMHURBAŞKANI 2'NCİ TURDA BELLİ OLUR"
CHP İzmir Milletvekili Yüksel, Cumhurbaşkanının 2'nci turda belirleneceğini söyledi. Yüksel, “Seçim 2'nci tura kalır, ancak Erdoğan seçimi kazanamaz. Cumhuriyet tarihimizin en büyük rüşvet ve yolsuzluğunu yöneten lider olarak yurttaşlarımız onu seçmeyecektir. Bu kadar tartışmalı birinin Cumhurbaşkanı seçilmesi mümkün gözükmüyor" dedi.
"İHSANOĞLU TERTEMİZ BİR İSİM"
"Mübarek Ramazan ayında bile insanları mezhepsel ve etnik açıdan bölen birisi bütün Türkiye'yi kucaklayamaz" diyen Yüksel, şunları söyledi:
"Buna kimse de izin vermeyecek. Karşısında gerçekten 76 milyonu kucaklayacak olan, herkesimin üzerinde uzlaştığı bir aday var. Ekmeleddin İhsanoğlu tertemiz, pırıl pırıl bir isim. Duruşuyla, yaptıkları ile örnek bir aday. Cumhurbaşkanlığı seçimi Erdoğan'ın siyasi tarihe gömüleceği bir seçim olacak."

FOTOĞRAFLI