ANKARA () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım basın emekçilerine teşekkür etti ve halkı, kamuoyunu "Erdoğan kazandı" algısına teslim olmamaya çağırdı. Yıldırım, "Erdoğan ilk turda yüzde 55 oy alarak cumhurbaşkanı seçilecek" algısını yayıyorlar. Halkımıza düşen görev, bu algı operasyonuna teslim olmamak, söylenmeyi, şikayet etmeyi bırakıp, açıkça tavır koymaktır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım'ın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklaması şu şekilde: "Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında ilk turun son gününe girerken, adaylardan birinin yasalara aykırı biçimde devletin bütün olanaklarını kullandığı, TRT'nin ve 'sahibinin sesi' medyanın sanki bir tek aday varmış gibi 'taraftar' yayın yaptığı, eit olmayan bir kampanya boyunca, her türlü engellemeye, baskıya, yıldırmaya, tehdide ve ekran yasağına karşın büyük uzlaşı adayımız Sayın Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile CHP'nin ve diğer siyasi partilerin seçim çalışmalarını izleyen ve haber yapan basın emekçilerine teşekkür ederiz."

"ERDOĞAN İLK TURDA YÜZDE 55 OY ALARAK CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEK ALGISI"

"Erdoğan ilk turda yüzde 55 oy alarak cumhurbaşkanı seçilecek" algısı yayıldığını söyleyen Yıldırım, "Son dönemin algı operasyonu cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden yürütüldü. Hükümetin büyük ölçüde rehin aldığı medyada, hükümetin anketörleri, gazetecileri ve uzmanları kanal kanal dolaşarak "Erdoğan ilk turda yüzde 55 oy alarak cumhurbaşkanı seçilecek" algısını yayma görevini yaptılar. Halkımıza düşen görev, bu algı operasyonuna teslim olmamak, söylenmeyi, şikayet etmeyi bırakıp, açıkça tavır koymaktır. Unutmamalıyız ki, verdiğimiz ya da vermediğimiz oyların doğurduğu sonuçlardan hepimiz sorumluyuz" ifadelerine yer verdi.

"DİKTATÖRLERİN HESAPLARI HER ZAMAN TUTMAZ"

Yıldırım, "Seçim kampanyası boyunca Sayın Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ve onu aday gösteren tüm siyasi partiler çok çalıştı. "Çalışma"yı yalnızca devlet olanaklarıyla miting düzenlemekten ve bunun tüm kanallar tarafından yayınlanmasından, ya da etik dışı yöntemlerle dağın taşın paralı reklamlarla donatılmasından ibaret sananlar, bilsinler ki, diktatörlerin hesapları her zaman tutmaz" dedi.