CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Manisa'da partisinin sandık kurulu görevlilerinin eğitiminde yaptıağı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaklarını söyledi. Formülü açıklayan Nazlıaka, "Şu anda CHP'nin belediye meclis üyesi oy oranı ile MHP'nin oy oranı toplandığında, üzerine bir de diğer üç partiye oy veren 568 bin kişiyi eklendiğinde, biz zaten 1'inci turda Cumhurbaşkanı olarak çatı adayını seçtirebiliyoruz" dedi.
CHP Manisa İl Teşkilatı tarafından Cumhurbaşkanlığı seçiminde görev yapacak sandık görevlileri için eğitim programı başladı. Manisa Öğretmenevi Düğün Salonu'nda süren eğitimleri CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da izledi. İl genelinde yaklaşık 3 bin 800 sandık görevlisinin, bu ay sonuna kadar sürecek eğitimlerden geçmesinin amaçlandığı açıklandı.
DEMOKRASİYİ İÇSELLEŞTİRMİŞ TÜRKİYE HEDEFİ
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'li sandık görevlilerine önemli görevler düştüğünü belirten Nazlıaka, görevlilerin sandıklarda disiplinli bir şekilde çalışmalarını istedi. Seçim sonuçlarının genel seçimleri önemli derecede etkiyeceğini vurgulayan CHP'li Vekil Nazlıaka, "Cumhurbaşkanlığı seçimi çok kritik bir seçim. Ama her şeyin ötesine rejim değişikliği yaratmak isteyen zihniyete ders vermek için çok önemli bir avantaj bizim için. Biliyorsunuz mevcut başbakan şu anda cumhurbaşkanlığına gelip, aslında bir başkanlık sistemine geçiş yapmayı arzu ediyor. Ama bizler buna izin vermeyeceğiz. Biz gençlerimizi ve çocuklarımızı öldüren zihniyetin bu ülkenin en tepe noktasına gelmesini istemiyoruz. Biz bu ülkede kutuplaştırma yaratarak, insanları ikiye bölen bir zihniyetin ülkede daha fazla egemen olmasını istemiyoruz. Biz gerçek anlamda demokrasiyi içselleştirmiş bir Türkiye hedefliyoruz" diye konuştu.
YILDIZ TİLBE'Yİ ELEŞTİRDİ
Ülkede nefret dilinin giderek yaygınlaşmaya başladığını ve bunu en son örneğinin Yıldız Tilbe'nin İsrail ile ilgili attığı tweette görüldüğünü dile getiren CHP'li Vekil Nazlıaka, "Yıldız Tilbe bile sosyal medyadan çok ilginç bir tweet atıyor. Bakıyorsunuz nefret kusan, son derece ırkçı bir tweet atabiliyor. Buna şaşırıyoruz. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde bu tür kişilere dava bile açılması gerekir. Ama içinde bulunduğumuz dönemde demokrasiyi tartışır duruma geldiğimiz için artık şaşırmıyoruz. 'Rum' diyen bir başbakan tarafından yönetilince bu ırkçı söylemler artık bizi şaşırtmıyor. Bu bölücü söylemlerden bir an önce kurtulmamız gerekir. O yüzden bu ülkeyi sevgi ekip, sevinç biçecek bir Cumhurbaşkanı ile ödüllendirmeliyiz. Çatı adayımız Türkiye için çok büyük bir avantaj" diye konuştu.
KAZANMANIN FORMÜLÜ
Bazı partililerden Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1'inci turunda sandık başına gitmeyeceğini ve 2'inci turda sandık başına gideceğine yönelik söylemler duyduğunu belirten CHP'li Vekil Nazlıaka, "Şu anda CHP'nin belediye meclis üyesi oy oranı ile MHP'nin oy oranı toplandığında üzerine bir de diğer üç partiye oy veren 568 bin kişiyi eklendiğinde, biz zaten 1'inci turda Cumhurbaşkanı olarak çatı adayını seçtirebiliyoruz. Ama bunu için ne yapmamamız lazım, file vermemiz lazım. Bu aşamada da inançla, kararlılıkla insanları oy kullanmaya çatı adayına oy vermeye teşvik etmek gerekiyor" dedi.
ÇATI ADAY İÇİN DESTEK İSTEDİ
Cumhurbaşkanlığı seçimine eşit şartlarda girilmediğini altını çizen CHP'li Vekil Nazlıaka, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet imkanlarını bırakarak seçim yarışına girmesi gerektiğini söyledi. Çatı aday için destek istedi. Konuşmanın ardından CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka, sandık görevlisi eğitimini tamamlayan 60 kişiye katılım belgelerini verdi.

FOTOĞRAFLI