Ali Ekber ŞEN/MERSİN, () - CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Ak Partili Arpaçbahşiş Belediyesi'ne ait itfaiye aracını Ak Parti bayraklarını asarken görüntüledi. Çektiği fotoğraf ve görüntüleri basına servis eden Atıcı, "Arpaçbahşiş Belediye Başkanı halkın can ve mal güvenliği için her an gerekecek itfaiye aracını AKP'nin bayrak ve flamalarını asmak için kullanmaktadır, seçim yasağını çiğnemektedir" dedi.
Seçim çalışmaları için bölgede bulunan Milletvekili Aytuğ Atıcı, sabah saatlerinde Aydıncık İlçesi'ne gitmek üzere yola çıktı. Atıcı, Erdemli İlçesi yakınlarında D-400 Karayolu üzerinde Arpaçbahşiş Belediyesi'ne ait itfaiye aracının Ak Parti bayrak ve flamalarını asarken gördü. Bunun üzerine yanında bulunan arkadaşları ile birlikte aracından inen Atıcı, itfaiye arıcı ile flama ve bayrak asılmasını cep telefonuyla görüntüledi.
Atıcı, konu ile ilgili şunları söyledi:
" İktidar partisi, halkın acil kullanımı için ayrılmış araçları seçim çalışmalarında kullanmakta ısrar etmektedir. Sağlık Bakanı, ambulans helikopteri bile toplantıya giderken kullanmaktan çekinmemiş, benzer şekilde Arpaçbahşiş Belediye Başkanı da halkın can ve mal güvenliği için her an gerekecek itfaiye aracını AKP'nin bayrak ve flamalarını asmak için kullanmaktadır. Halkın en acil ihtiyaçlarında gerekecek araçları kullanan ve kullandıran iktidar yöneticilerini kınıyor ve Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum."

AŞ(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)