SEÇİMLERİN 1 Haziran'da yenileceği Yalova'da CHP'nin Başkan Adayı Vefa Salman, AK Parti İl Yönetimi’ndeki değişikliği değerlendirdi. Salman, "Bu konu her ne kadar AK Parti’nin bir iç meselesi de olsa, seçimi kazandığımızın tescilidir" dedi.
Yazılı açıklama yapan CHP'li Vefa Salman, AK Parti İl Yönetimi’nde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. AK Parti Yönetimi’ndeki değişimin partinin kendi iç meselesi olduğunu belirten Salman, "Ben bu insanları Allah’a havale ettim. Allah’ın adaletine başından beri inandım, güvendim. 1 Haziran’da adalet yeniden tecelli edecektir. AK Parti’de yaşanan gelişmeler beni direkt ilgilendiren konular değil ama AK Parti İl Yönetimi’nin görevden alınması bizim kazandığımızın tescilidir. Ben bu şekilde yorumluyorum" dedi.
Yapılacak seçimlerde ilahi adaletin yeniden tecelli edeceğini savunan Salman, şöyle devam etti:
"Seçimleri iptal ettirdikleri gün hepsini Allah’a havale ettiğimi söylemiştim. Ben Allah’ın adaletine inanan bir insanım. AK Parti’deki bu görev değişiminde beni ilgilendiren kısım karşımdaki rakibin değişip, değişmeyeceği. Bu konuda da Yakup B. Koçal’ın istifa etmesinin sağlanıp aday değişikliğine gidileceği yönünde ciddi iddialar ortada dolaşıyor. Bunun olup olmayacağını bekleyip zaman içinde göreceğiz."
Basında yer alan anket çalışmalarında AK Parti’nin önde çıkmasıyla ilgili de konuşan Salman, "Geçen seçim öncesinde de yüzde 60- 70’lere kadar oy alacaktı Mustafa Pehlivan ve Yakup Koçal. Sandıktan çıkan halkın iradesini herkes gördü. Ben ankete değil sandıktan çıkan Yalovalılar'ın iradesine bakarım. Geçen gün anket çalışmaları yapılmış. Herhalde anket sonuçları yazdıkları gibi AK Parti’yi önde çıkardı ki AK Parti İl Yönetimi’ni görevden aldılar. Seçimi kaybetmişsin, adayının değişip değişmeyeceği bile belli değil. Mevcut adayının Belediyeyi nasıl yönettiği/yönetemediği ortaya çıkmış. İl Yönetimin görevden alınmış. Milletvekilin kent merkezini terk etmiş, ilçelerde geziyor. AKP oy oranını yükseltmiş, halkın ilgisinden sevgisinden sokakta bile yürüyemeyen Vefa Salman’ın oy oranı düşmüş. Sevsinler sizin anketinizi" dedi.

SG(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)