CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Türkiye'nin dışarıdaki algısının hızla bozulduğunu belirterek, "Türkiye maalesef teröre destek veren, teröre yataklık yapan bir ülke konumuna geldi" dedi. Erdoğan Toprak hükümetin işsizliği, yoksulluğu yok etmek yerine, Suriye'nin içişlerine karıştığını, sanayici yerine El Kaide'ye öncülük yaptığını iddia etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Sakarya CHP Milletvekili Engin Özkoç'la Balıkesir'e geldi. CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk'u ziyaret eden ve basına açıklamalarda bulunan Toprak, iş dünyasıyla biraraya gelmek, sorunlarını masaya yatırmak, bölgedeki sorunları parlamento gündemine taşımak için Balıkesir’de olduklarını söyledi. Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da 28 Kasım Perşembe günü Balıkesir'e gelerek tüm odaları dolaşacağını, birçok sanayi tesisini ziyaret edeceğini, akşam da işadamlarıyla beraber olup sorunlarını dinleyeceğini bildirdi.
Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Toprak, şunları söyledi:
"Bu zor süreçte bizim kendi sanayicimize, kendi iş insanımıza sahip çıkmamız lazım. Türkiye'nin dışarıdaki algısı hızla bozuluyor. Türkiye maalesef teröre destek veren, teröre yataklık yapan bir ülke konumuna geldi. Türkiye'nin bu görüntüyle bir dünya devleti olması, yönünü batıya çağdaş medeniyetlere çevirmesi mümkün değildir. Terör örgütünün elini kolunu sallayarak Suriye'ye geçme görüntüsü ülkemizin sicilini bozmaktadır. Türkiye'nin temel meselesi işsizliği, yoksulluğu yok etmek, sanayicinin, özgürlüklerin önünü açmaktır. Hükümet gerçek sorunları çözmek yerine sürekli yapay gündemler yaratıyor. Örneğin; 'kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor' diye yeni bir gündem yarattılar. 11 yıldır iktidardasınız, niye yurt sorununu çözmediniz?"
Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula'yı da ziyaret eden Erdoğan Toprak ve Engin Özkoç daha sonra partide işadamları ve sanayicilerle düzenlenen toplantıya katıldı.