CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, ülkenin kötü yönetildiğini, hükümetin ekonomi ve dış politikada başarısız olduğunu, Başbakanın herkesle kavga ettiğini öne sürdü. Toprak, “Türkiye de yalnız ülke konumuna getirildi. Etrafımızda bir tek komşumuz kalmadı, üstelik biz şu anda teröristlere yataklık yapan devlet konumuna geldik” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Kayseri’ye gelen ve CHP İl Örgütü’nde basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Ak parti iktidarını eleştirdi. Eskiden özel yetkili mahkemeler olduğunu, şimdi ise özel yetkili medya ve editörler olduğunu iddia eden Toprak, "Türkiye’de ne yazık ki sayın Başbakan eliyle 100’er milyon dolarlık rüşvet havuzları kuruluyor. Bir ülkedeki hükümetin, başbakanın, havuzlar kurdurduğu, başına bakan koyup insanlardan rüşvet almasını nasıl açıklayacağız?” dedi.
YASAKLAR BİTMEDİ
AK partinin iktidara geldiğinde yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğini duyurduğunu anımsatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “Bugün, iktidar yetkilileri, kendileri yolsuzluk yapıyor. Bu ülkeyi müteahhitler eliyle soyup hükümetin rüşvet kasalarını dolduruyorlar. Yoksullukları bitireceklerdi. İnsanlar evlatlarının cesetlerini torbalarda sırtında taşıyor, açlıktan bebekler ölüyor. Yoksulluk bitmedi, yasaklar bitmedi” diye konuştu.
DEREBEYLİK GİBİ
Basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Toprak şöyle dedi: “Yasaklar, yolsuzluk, yoksulluk hepsi duruyor. Ama başbakan kendi açığını kapatmakla meşgul. Bu ülkeyi soyup soğana çevirdiyseniz gün gelir hesabını verirsiniz. İktidara geldiğinizden bu güne hangi sorunu çözdünüz, birini açıklayın. Dış politikada bir dostumuz kalmadı. Türkiye yalnız ülke konumuna getirildi. Etrafımızda bir komşumuz kalmadı, üstelik biz şu anda teröristlere yataklık yapan devlet konumuna geldik. Ekonomiyi dış güçler kırılgan hale getirdiyse neden 12 yılda dış güçlerin ümüğünü sıkmadın. Hani sen kabadayıydın ya. Paralel devlet diyorsun. Madem güçlüsün. Paralel devleti yaratmasaydın. Ben paralel maralel tanımam kardeşim. Beceremiyorsan gideceksin. Bu ülkede fakirin fukaranın alın terini müteahhitler tarafından soyarak kendi havuzuna aktarma hakkın yok. O havuzlarla gazete almana kimse hak vermez. Rüşvet tapeleri ortada dolaşıyor. Resmen derebeylik gibi istediğini yapıp, istediğini asmakla meşgulsün”
Savcı ve polislerin yerlerinin değiştirilmesini de eleştiren Toprak, "Rüşvet alanın değil, yakalayanın suçlandığı ülkede yaşıyoruz" dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Toprak, "AKP iktidarı kendisinin paralel yargısını oluşturuyor. Bu tehlikelidir. Yargı bağımsız olmalı, özgür olmalı. Hükümetin bakanının iki dudağının arasında olmamalı” diye konuştu.
Kayseri’ye 30 Mart yerel seçimleri öncesi partililer ve adaylarla görüş alış verişinde bulunmak ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal’a destek için geldiğini belirten Toprak, Kayseri’de iyi belediyecilik yapılmadığını, CHP’li başkan adayının belediye başkanı seçilmesi halinde Kayseri’yi Eskişehir gibi yapacaklarını da vurguladı.

DÖ(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)