CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "AKP bugün işleyen bir sistemi çökertmiştir. Şimdi bunun suçunu başkalarına atmak için brifingler düzenlemekte, yeni bir psikolojik harbin altyapısını hazırlamaktadır" dedi.
İstanbul'da parti örgütleri ile biraraya gelen Toprak, AK Parti kurmaylarının sürekli olarak psikolojik savaş hazırlığı içindeymişçesine açıklamalarda bulunduklarını iddia etti. Toprak, şöyle dedi;
"Demokratik düzende, demokratik yaşamda ve ahlakta tehdit, şantaj, fişlemenin yeri yoktur. Hele 12 yıl ülkeyi yönetmiş bir iktidarın hala 'muktedir olamadık' feveranları asla kabul edilemez. 12 yıldır iktidarın bütün nimetlerinden yararlanıp, külfeti başkalarına yüklemek siyasi etik ve sorumlulukla bağdaşmaz. Görülmektedir ki AKP bir post-28 Şubat'a hazırlanmaktadır. Daha önce 28 Şubat brifinglerini eleştiren AKP, şimdi Dolmabahçe'de brifingler düzenlemektedir. Daha önce farklı kesim, kurum ve yasaları kendisine 'Ayak bağı' olarak topluma sunan AKP, kendisine yeni bir düşman yaratmıştır. Şimdi de bütün suçu bulduğu bu yeni düşmanın sırtına yüklemeye çalışmaktadır. 12 yıldır ülkeyi yönetip her türlü olumsuzluğu başkalarına atmak, kendini inkar etmektir. Daha önce eleştirdiği, anti-demokratik ve darbeci bulduğu uygulamalara sarılmak, bugüne kadar savunduğunu ileri sürdüğü değerleri inkar etmektir. AKP iktidara geldiğinden bugüne kadar hem ülke içinde hem de dışında kavga etmediği kesim, ülke kalmadı. Toplumla, kurumlarla, yasalarla kavga ederseniz; herkesi kendinize göre düşman olarak tanımlarsanız sistemi çökertirsiniz. AKP bugün işleyen bir sistemi çökertmiştir. Şimdi bunun suçunu başkalarına atmak için brifingler düzenlemekte, yeni bir psikolojik harbin altyapısını hazırlamaktadır."
Toprak, Hatay'da durdurulan TIR ile ilgili hükümeti eleştireirken, ülke içindeki her türlü olumsuzluğu başkalarına yüklemeye çalışan AK Parti'nin, aratılmayan TIR konusunda neden sessiz kaldığını sordu. Toprak, şöyle devam etti:
"Bütün dünya Cenevre görüşmeleriyle barış için çabalarken AKP, savaşı körüklemektedir. Burada AKP'ye tarihi bir uyarı yapıyorum; Pakistan komşusu Afganistan'daki El Kaide'ye yardım etti sonra Afganistan'la birlikte kendi de istikrarsızlaştı. AKP bugün Suriye'deki radikal terör örgütlerine destek vermekte ama bu durum yarın Türkiye'nin de Pakistan'a benzer bir kaderi yaşamasına neden olacaktır. Türkiye'nin içte ve dışta istikrara kavuşması, giderek içe kapanan bir ülke olmaktan çıkması, komşularıyla barışması; ülkede gerçek demokrasi ve özgürlüklerin getirilmesi açısından CHP iktidarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bütün bu sorunlar ancak ve ancak CHP iktidarında çözülebilir." (BY/İD)