Bülent DİKTEPE/ KARABÜK,()– CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, sınırdan Ortadoğu'ya silah geçiş noktaları yaratıldığını iddia ederek, "Bu örgütlere eğitim veren ve silahlandıran bir ortam ne yazık ki burada yaratıldı. İşte yarattıkları şeytan şimdi bizi vurmaya başladı" dedi.
Bülent Tezcan, Karabük Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen ‘Cumhurbaşkanlığı Seçim Hazırlığı Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında, düne kadar çeşitli çapulcu örgütlerin Ortadoğu’da siyasetin belirleyicisi ve yönlendiricisi olmaya başladığını söyledi.
ORTADOĞU'DAKİ OTORİTE BOŞLUĞU TÜRKİYE'YE ZARAR VERECEK
Sınırda Musul Başkonsolosluğunun işgal edilerek diplomatların ve Türk vatandaşlarının rehin alındığını belirten Tezcan, "3 yıldan bu yana TBMM’de milletvekili arkadaşlarımızla beraber ısrarla bir şeyi vurguluyoruz. İktidara karşı, hükümete karşı Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekmeyin. Ortadoğu'daki otorite boşluğunun ilk zarar vereceği ülke Türkiye olacaktır. Bölgede devlet otoritelerinin ortadan kalktığı kabile ya da çete otoritelerinin hakim olmaya başladığı bir siyaset tarzının ilk vuracağı yer Türkiye olacaktır. Bölgede mezhep ayrılığı ya da etnik ayrışmalar üzerine kurgulanan bir siyasetin bedelini biz kendi iç siyasetimizde ödemek zorunda kalırız, bunun bedelini bize ödetirler" dedi.
IŞİD'E LOJİSTİK DESTEK HÜKÜMET TARAFINDAN VERİLDİ
Dünyanın en büyük komutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün yerleştirdiği dış politikaların üzerine Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni bir dış politika oturtturmaya çalıştığını vurgulayan Tezcan, "Türkiye’de stratejik derinlik adı altında safsata ve uydurma ne idüğü belirsiz bir dış politika anlayışıyla, Ortadoğu'da çeteleri besleyen bir hükümetle karşı karşıya kaldık. El-Kaide'ye, El-Nusra'ya ve bugünki IŞİD'e, Ortadoğu'da mezhep ayrışması üzerine örgütlenen ve terör estiren örgütlere lojistik destek ne yazık ki bu hükümet tarafından verilmiştir. Türkiye'den verilmiştir. Bugün öyle bir tablo içersindeyiz ki, Ortadoğu’da Türkiye toprakları içerisinde bugün terörün kaynağı olan grupların ordu topladığı günleri yaşadık. İnternet ortamında verdikleri adres, müracaat adresleri Türkiye adresleriydi. Verdikleri telefon numaraları Türkiye operatörlerinin numaralarıydı. Ve Türk hükümeti göz göre göre buna göz yumdu. İmkan hazırladı. Lojistik destek sağladı. Hatay'daki kampa milletvekillerimizi sokmadılar. O kamp sığınmacı kampı olsaydı milletvekillerini sokmamazlık edebilirler miydi. Çok açıktır ki orası bir eğitim kampıydı" dedi.
YARATTIKLARI ŞEYTAN ŞİMDİ BİZİ VURMAYA BAŞLADI
Türkiye sınırının kalbura çevrildiğini ifade eden Tezcan, şöyle dedi: "Sınırdan Ortadoğu'ya silah geçiş noktaları yarattılar. Bu örgütlere eğitim veren silahlandıran bir ortam ne yazık ki burada yaratıldı. İşte yarattıkları şeytan şimdi bizi vurmaya başladı. Bugün ki iktidarın gaflet içersindeki sahipleri yeni Osmanlıcılık anlayışıyla Türkiye'yi Ortadoğu cehenneminin içine soktular.Bugün gelinen nokta o dur."
ORTADOĞU'DAKİ ÇETE REİSİNİN DİLİYLE AYNI
Musul'da diplomatları teslim alan silahların Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin gönderdiği silahlar olduğunu iddia eden Tezcan, şöyle devam etti: "Başbakan Reyhan'lıda ölenleri tarif ederken 'Sünni kardeşlerimiz öldü' diye tarif etmişti. Ortadoğu'daki çatışma kültürüne ne kadar uygun bir dil. Sen laik bir ülkenin Başbakanısın. Kendi ölen vatandaşlarını tarif ederken inancına bakarak tarif edemezsin. Sen bir çete lideriysen bu dille konuşabilirsin. Ne yazık ki 21’inci yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti’nin başında oturanın dili Ortadoğu’daki çete reislerinin diliyle aynı dildir. Türkiye böyle bir başbakana yakışmıyor. Türkiye bu bataklıktan bir an önce çıkmak zorundadır. Bunun siyasi bir faturası ödenmek zorundadır."

FOTOĞRAFLI