CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Gümrük Kapısı'nda oy kullanılan sandığa gitti, görevliler ve parti temsilcilerinden bilgi aldı. Tezcan ve Kayalı, vatandaşlara sandığa gitmeleri çağrısı yaptı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, ziyaret sonrası bir basın açıklaması yaptı. Tek tip insan yaratılmaya çalışılan bir ortamda seçimlerde oy kullanmanın büyük önem taşıdığını belirten Bülent Tezcan, milletin iradesine sahip çıkması gerektiğini kaydetti. Tezcan, "Kuşadası'nda yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bugün oy kullanıyor. Sandıklarımızı ziyaret ettik vatandaşlarımızla görüştük. 10 Ağustos'a kadar oy kullanma devam edecek. Seçimlerin ikinci tura kalması halinde 24 Ağustos'ta da oylama devam edecek. İlk defa cumhurbaşkanı halkın oyuyla seçilecek. Demokrasinin gereği milletin iradesine sahip çıkmak için herkesin sandığa gitmesi önemli. Türk demokrasi geleneğini daha iyi daha mükemmel daha olgunlaşmış hale taşımak için sandığa gidip vatandaşlık görevini yerine getirmeleri gerekiyor. Türkiye'nin son dönemlerde iktidar eliyle otoriterleştiği demokratik hak ve özgürlüklerin ortadan kaldırıldığı tek bir tip insan yaratıldığı bu dönemde her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Bütün seçmenlerimizi halkımızı yurtiçinde yurtdışında sandığa duyarlı davranmaya gidip oylarını kullanmaya davet ediyorum" dedi.
KAYALI "SANDIĞA GİTMEMEK SORUMSUZLUKTUR"
Belediye başkanı Özer Kayalı da, "benim oyum bir şeyi değiştirmez " anlayışının hakim olmaması gerektiğini belirtip, "Demokrasilerde en önemli unsur oy kullanmaktır. Bizde genellikle şu gelenek vardır. Benim bir oyum çok şeyi değiştirmez gitmesem ne olur veya adayı beğenmedim gitmesem ne olur bu şekilde düşünceler var. Bir oyun bile çok önemi var. Katılım ne kadar yüksek olursa eminim ki adayımızın da başarı şansı o kadar çok olacak. Ayrıca zannedilmesin ki oy kullanmadığım zaman yüzde 50'nin içerisinde sayılıyorum. Geçerli oyların yüzde 50'sini geçen aday seçimi kazanacağına göre sandığa gitmemek ciddi anlamada bir sorumsuzluktur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI