CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın, okulları ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı dizayn etmeye başladığını öne sürerek, ''Hangi okulların nasıl kurulacağını tespit etmeye başlamış. Kimsin sen? Sen bu devletin Milli Eğitim politikasına karar verecek noktaya geldiysen, o ülkede demokrasi yoktur'' dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları için Karaman'a geldi. Partisinin düzenlediği basın toplantısına katılan Tezcan, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, eleştirdi. Tezcan, şunları söyledi:
''Fırsatını bulduğunda boğazlatmaktan çekinmeyecek bir yapıya sahip siyaset üslubu kullanıyor. İktidarlarını sürdürebilmek için varsın akabildiğince kan aksın. Varsın insanlar alabildiğine birbirine düşman olsun. Varsın kardeşlik, dostluk, barış iklimi ortadan kalksın. Yeter ki, bunların zulüm iktidarları devam etsin.''
Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı da eleştiren Tezcan, ''Bugün, Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan, okulları ve Milli Eğitimi dizayn etmeye başladı. Bu olay bile başlı başına Türkiye’de rejimin nereye geldiğinin çok çarpıcı bir örneğidir. Bakın diktatörlerin çocukları, devlet yetkilerini paylaşmaya, devlet imkanlarını paylaşmaya ülkenin ekonomik yaşamını paylaşmaya ve menfaat dağıtmaya başladılar. Diktatörlerin çocukları bunları yapmaya başladıkları andan itibaren, diktatörlerin sonlarının geldiği andır. Libya’da Kaddafi’nin, Irak’da Saddam’ın, Suriye’de de baba Esad’ın çocukları aynı şekilde iktidarı paylaşmışlardı. Şimdi görüyoruz ki Tayyip’in evlatları çocukları da Milli Eğitim’den diğer alanlara kadar devlet politikalarını belirleyip devlete talimat vermeye başladılar. Türkiye’nin bin yıllık devlet geleneğini, bu halkın bin yıllık geçmişini ve bu halkın geleceğe dönük özgürlük özlemini iktidardaki bu bir avuç maceraperestin, bir avuç menfaatperestin çıkarına ve menfaatlerine teslim etmeyeceğiz. Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan Milli Eğitimi bile dizayn etmeye kalkmış. Hangi okulların nasıl kurulacağını tespit etmeye başlamış. Kimsin sen? Sen bu devletin Milli Eğitim politikasına karar verecek noktaya geldiysen, o ülkede demokrasi yoktur. Hiyerarşi vardır artık'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI