Mesut MADAN / BURDUR, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ermenilikle ilgili sözlerini eleştirerek, "Bu anlayışın Gazze'ye saldıran İsrail hükümetinin anlayışından hiç bir farkı yok. Bu anlayışın Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren IŞİD teröristlerinin bakış açısından bir farkı var mı?" dedi.
Bülent Tezcan, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermek üzere Burdur'a geldi. Beraberinde CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Konya Milletvekili Atila Kart, İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ve Parti Meclis Üyesi İnci Beşpınar ile birlikte Burdur'a gelen Tezcan, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında İhsanoğlu'na destek istedi.
AYRIMCI NEFRET DİLİ
Pazar günü Türkiye'nin demokrasinin geleceğiyle ilgili karar verileceğini kaydeden Tezcan, Başbakan Erdoğan'ın ağzını her açtığında toplumun bir kesimine hakaret ettiğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başbakan ağzını her açtığında kendi milletini ikiye, üçe, dörde, beşe ayırıyor. Bunu daha önce çeşitli vesilelerle yaptı. En son bir televizyon programında 'Haşa benim için Ermeni dediler' dedi. Ermenilerin, yaşadığı insanın insan olarak değer görmesi gereken bir çağda, Türkiye'de 72 milletin birbiriyle barışık yaşadığı barışık yaşaması gereken bir yerde, cumhurbaşkanı adayı olan ve cumhuru temsil etme iddiasında olan bir kişi Ermeniliği aşağıladı. Ne olur 'Ermeni' dedilerse? Hakaret mi etmiş olurlar, küfür mü etmiş olurlar sana. Böyle bir siyaset iklimi ile karşı karşıyayız. Bu anlayışın Gazze'ye saldıran saldırgan İsrail hükümetinin anlayışından hiç bir farkı yok. Aynı kaynaktan besleniyor, aynı ırkçı, mezhepçi, ayrımcı kaynaktan besleniyor. Bu anlayışın Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren IŞİD teröristlerinin bakış açısından bir farkı var mı? Aynı meşrepten aynı membadan kaynaklanan, aynı anlayışı temsil eden bir yaklaşım."  
FOTOĞRAFLI