YALOVA’nın Çiftlikköy İlçesi’nde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, hükümeti eleştirerek, “Yolsuzlukla, devlet imkanıyla, yedi sülalelerini zengin etmişler. Haram olsun" dedi.
Partisinin Çiftlikköy Seçim Ofisi'nin açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin çok ciddi ve önemli bir dönüşüm geçirdiğini söyleyen Tezcan, Türkiye'nin ihtiyacı olan değişimi yakaladığını ve yolsuzluğun hakim olduğu ekonominin girdabından kurtulacağını belirtti. Tezcan, "Bugün Türkiye’de ne yazık ki iktidar, bir soygun düzeni yerleştirmiş ve bu soygun düzenini devam ettirebilmek için her türlü hileye, her türlü yalana, her türlü baskıya, her türlü zulme hiç tereddüt etmeden başvurmaya başladı. Bir Başbakan düşünün ki, bir gecede evinden kamyonlarla taşıdığı paralar bitmiyor. Az kalan miktar ise 30 milyon Avro. Türkiye’de 5 milyon insanımız işsiz. Gençlerimiz, çalışarak namusuyla, alnının teriyle çalışacak iş istiyor. Vatan evlatlarının iş aradığı, işsizlikten boynu bükük gezdiği bir Türkiye, bakan evlatlarının yolsuzlukla ihya olduğu bir Türkiye var. Bunu değiştireceğiz. Bunun ne ahlakta, ne vicdanda, ne siyasette, ne de dinde, imadan yeri var" diye konuştu.
PEYGAMBERİN HADİS-İ ŞERİF’İNİ YANLIŞ ANLAMIŞLAR
Peygamber’in hadis-i şerifini iktidarın yanlış anladığını öne süren Tezcan, “Peygamber Efendimizin bir hadis-i şerifi var. Çok iyi bilirsiniz. ‘Rızkın 10’da 9’u ticarettedir’ der. Yani şunu demiş Peygamber Efendimiz; 'Para kazanmak istiyorsan, ticaret yap.' İş hayatına atıl. Dükkan aç, fabrika kur. Sanayi tesisi aç. Bunu yap, para böyle kazanılır. Siyaset yapmak ya da devlet yönetmek para kazanma yolu değildir. Siyaset hizmet yoludur, hizmet için siyasete girilir. Bunlar her zaman yaptıkları gibi bu hadis-i şerifi de kaldırtmışlar, işleri geldiği gibi anlıyorlar. Yolsuzlukla, devlet imkanıyla yedi sülalelerini zengin etmişler. Haram olsun" dedi.
“BİSMİLLAH İLE ELHAMDÜLİLLAH İLE ARASINA HIRSIZLIK SIKIŞIR MI?"
“Şeytanın bile aklına gelemeyecek şeyleri akıllarına getiriyorlar" diyen Tezcan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Günlerdir telefon konuşmaları düşüyor, gazetelerde okuyorsunuz. Bismillah ile söze başlıyorlar. Elhamdülillah ile sözü bitiriyorlar, araya hırsızlık sıkıştırıyorlar. Bismillah ile başlayıp Elhamdülillah ile biten cümlenin arasına hırsızlık sıkışır mı? Şeytanın bile aklına gelmeyecek şeyi akıllarına getirip, hayata geçiren bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bir taraftan malı götürüyorlar. Bir taraftan ihale pazarlığı yapıyorlar. Bir taraftan hakimleri, savcıları tehdit ediyorlar. Bir taraftan havuz medyası oluşturuyorlar, iş adamlarına haraç salıyorlar. Bakanlar talimat veriyor, '630 milyon lira toplayacaksın' diye bir birleriyle telefonda konuşurken, millete küfür ediyorlar. Millet yokluktan kırılsın ama bunların sefası saltanatı sürsün istiyorlar'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, konuşmasının ardından seçim ofisinin açılışını yaptı.

SG(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)