NEVŞEHİR,()- CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Başbakan'ı eleştirerek, "Yalancıdan Başbakan olmayacağını anlamış ki, artık Başbakan olma sevdasından vazgeçip Cumhurbaşkanı olma sevdasına doğru gidiyor. Ama yalancıdan Cumhurbaşkanı hiç olmaz” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray, Kırşehir ve Yozgat İl, İlçe Başkanları ve seçim işleri başkan yardımcıları ile Nevşehir'in Avanos ilçesindeki bir otelde biraraya geldi. Nevşehir Koordinatör Milletvekilleri olan İzmir Milletvekili Hülya Güven ve İstanbul Milletvekili Sedef Küçük'ün de katıldığı toplantıda Tezcan, partililerin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili görüşlerini dinledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan burada yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. a yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde iktidar eliyle ayrıştırılan bir toplum haline getirildiklerini öne süren Tezcan, “Başbakan nefret dilini, siyaset dili haline getirdi. Başbakan kendi halkına hakaret etmeyi, siyaset üslubu haline getirdi. Başbakan yalan söylemeyi ve yalan üzerinde kurduğu iktidarı yalan üzerinden sürdürmeyi adet edindi” diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI PROFİLİ ORTAYA KONDU
CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun örgütlü kesimlerin temsilcilerine yaptığı ziyaretlerde Cumhurbaşkanı adayı profilinin ortaya çıktığını ifade eden Tezcan, şöyle devam etti: “Genel Başkanımız ‘Yalancıdan Başbakan olmaz’ dedikçe, Recep Tayyip Erdoğan da yalan söylemeye devam ediyor. Ancak anlaşılan o ki, son zamanlarda Recep Tayyip Erdoğan’da Genel Başkanımızın bu sözüne hak vermiş görünüyor. Yalancıdan Başbakan olmayacağını anlamış ki, artık Başbakan olma sevdasından vazgeçip Cumhurbaşkanı olma sevdasına doğru gidiyor. Ama yalancıdan Cumhurbaşkanı hiç olmaz.”

SK(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)