Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bakanlarla ilgili Meclis'e gönderilen fezlekelerin görüşülmesi için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını hatırlatarak, "Muhtemelen dosyadaki suç delillerini ortadan kaldırmak için fezlekelerin Meclis'e gelişini geciktirdiler, 16 klasör eksik geldi. Polis fezlekesi elimizde, şu anda açmadılar. Meclis Başkanı Cemil Çiçek suç işliyor" dedi.
Bülent Tezcan, parti çalışmaları kapsamında Tokat'a geldi. İlk olarak Turhal ve Zile ilçelerinde düzenlenen programlara katılan Tezcan, daha sonra kent merkezine gelerek partisinin il başkanlığını ziyaret etti.
Burada Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, İl Başkanı Duran Kum ve partilerinin Tokat Belediye Başkan Adayı Hadiye Ardahanlı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Tezcan, Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı gaz fişeği ile başından yaralanan ve 269 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ı kaybettiklerini söyledi. Tezcan, "Bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Hepimizin acısı, hepimizin yüreğinden bir şeyler koptu. Hepimizin içinden bir şeyler parçalandı. Başbakan sabah çocuğunu arıyor Bilal'i, 'Oğlum paraları sıfırla' diyor. Berkin'in sıfırlayacak paraları yoktu" dedi.
"MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK"
Yolsuzluk ve rüşvet suçlamaları sebebiyle istifa eden 4 eski bakanla ilgili fezlekelerin okunması için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını hatırlatan Tezcan, "Normalde Meclis 26 Şubat'ta toplanacaktı ama biliyorsunuz fezlekeleri kaçırdılar. Meclis'ten kaçırdılar çok açık suç işlediler" dedi. Bülent Tezcan, şunları söyledi:
"Bakanlarla ilgili önce soruşturmayı kapattılar, polislere talimat verdiler 'arama yapmayın' dediler. Sonra polisleri görevden aldılar. Sonra savcılar görevden aldılar. Ondan sonra hakimleri görevden aldılar. 2 ay içerisinde bütün yolsuzluk ve rüşvet sanıklarını tahliye ettiler. Pinpon topu gibi bu işi sürüncemede bırakmak ve muhtemelen de dosyaları ayıklamak için dosyadaki suç delilerini ortadan kaldırmak için fezlekelerin Meclis'e gelişini geciktirdiler. 16 klasör eksik geldi, şimdi takip ediyoruz. Polis fezlekesi elimizde. Polis fezlekesindeki kayıtları biliyoruz. Şu anda açmadılar suç işliyor. Meclis Başkanı Cemil Çiçek suç işliyor. Fezlekelerin milletvekillerine açılması için Meclis'te okunmasına gerek yoktur. Mecliste okumak sadece fezlekenin geldiği konusunda milletvekillerini haberdar etmektir, bilgi sahibi yapmaktır. Yoksa bunların ve geldiği andan itibaren milletvekillerinin incelemesine açılması gerekir. Açılacak ki milletvekilleri onu inceleyerek, gerçekten meclis soruşturmasını gerektirir, Yüce Divanı gerektirir bir şey var mı yok mu vicdani kanaatiyle karar verecek. Meclis başkanı bunu önledi.''

MT(EA/ESM) (FOTOĞRAFLI)