ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Burdur mitinginde yaptığı açıklamalara değinerek, "Mitinginde Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahte bir belgeye dayanarak iftira atmıştır. 1960 yılında Eskişehir Örfi İdare Komutanlığının tebliği olarak ifade ettiği bir belgede Demokrat Partililerin tutuklanmalarının istendiği ve 12 uçak dolusu altın, mücevherat ve parayla kaçarken yakalandıklarının ifade edildiğini söylemektedir. Bu sözler baştan sona yalan ve iftiradır" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yaptığı açıklamalar nedeniyle sert bir dille eleştiren Bülent Tezcan, şunları söyledi:
"1960 yılında Eskişehir Örfi İdare Komutanlığının tebliği olarak ifade ettiği bir belgede Demokrat Partililerin tutuklanmalarının istendiği ve 12 uçak dolusu altın, mücevherat ve parayla kaçarken yakalandıklarının ifade edildiğini söylemektedir. Bu sözler baştan sona yalan ve iftiradır. Başbakan yalan söylemeye devam ediyor. Bugün Burdur mitinginde Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahte bir belgeye dayanarak iftira atmıştır. 1960 yılında Eskişehir Örfi İdare Komutanlığı'nın tebliği olarak ifade ettiği bir belgede Demokrat Partililerin tutuklanmalarının istendiği ve 12 uçak dolusu altın, mücevherat ve parayla kaçarken yakalandıklarının ifade edildiğini söylemektedir. Bu sözler baştan sona yalan ve iftiradır" diye konuştu.
"ÖRFİ İDARE KOMUTANLIĞI BELGESİ SAHTE BİR BELGE"
Tezcan, "Öncelikle 1960 yılında sıkıyönetim komutanlığının yayınladığı iddia edilen tebliğle Cumhuriyet Halk Partisi'nin ne ilgisi olabilir. CHP'nin yolsuzluk yaptığına dair herhangi bir belge bulamayan Recep Tayyip Erdoğan, 1960 yılındaki Örfi İdare Komutanlığı belgesi olduğunu söylediği sahte bir belgeye dayanmıştır" dedi. 
"BAŞBAKAN YALAN VE İFTİRALARINA DEVAM ETMİŞ"
Eskişehir Örfi İdare Komutanlığı diye bir komutanlığın bulunmadığını dile getiren Tezcan şöyle konuştu:
"Öte yandan 30 Mayıs 1960 tarihinde Anadolu Ajansı'nda yayınlanan Milli Birlik Komitesi'nin 28 numaralı tebliği ile Başbakanın sözünü ettiği belgenin sahte olduğu Eskişehir Örfi İdare Komutanlığı diye bir komutanlığın bulunmadığı, böyle bir tebliğinin yayınlanmadığı, bu tip sahteciliklerin görülmesi halinde derhal mahalli garnizon kumandanlıklarına haber verilmesi istendiği açıkça görülmektedir. Başbakan Milli Birlik Komitesi'nin 30 Mayıs 1960 tarihinde açıkça yalanladığı bir belgeyi gerçekmiş gibi kullanmaktan çekinmemiş, bir kere daha yalan ve iftiralarına devam etmiş. 'Yalancıdan başbakan olmaz' sözünün ne kadar haklı olduğunu göstermiştir."

(HT/ESM)