ANTALYA’da düzenlenen bölge toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, iktidarı ağır bir dille eleştirerek, “Bu ceberut iktidarın adı demokrasi değildir, olamaz. Bu totaliter faşist rejimin adı olsa olsa TOMA’lardan destek alan ‘TOMAKRASİ’dir. AKP iktidarının TOMAKRASİ’sini de sandıkta yeneceğiz ve bitireceğiz” dedi.
CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Türkiye genelinde başlattığı il örgütleri toplantıları kapsamında Antalya’da bir toplantı yapıldı. Ramada Otel’de Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığında düzenlenen toplantıya, Antalya, Burdur ve Isparta illerindeki il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri katıldı.
BUNA TESLİM OLMAYACAĞIZ
Toplantıda konuşan Bülent Tezcan, Türkiye’nin 14 ayrı noktasında seçimin yeniden yapıldığını hatırlatarak, özellikle Yalova ve Ağrı seçimlerinde il seçim kurullarının kararları ile sayımların kapalı kapılar arkasında yapılmak istendiğini, ancak müdahalelerle buna izin verilmediğini söyledi. Türkiye’nin artık doğrudan doğruya hukuku ve demokrasiyi yok sayan totaliter faşist bir rejimin baskısı altında olduğunu aktaran Bülent Tezcan, "Sandık güvenliğinin ortadan kalktığı ve iktidar yandaşlarının kontrolü altında sözde sandıkların oluşturulduğu bir sürece doğru gidiyoruz. Buna teslim olmayacağız” dedi.
AKP’NİN TOMOKRASİ’SİNİ SANDIKTA YENECEĞİZ
Gezi olaylarının yıldönümünde yaşanan olaylara değinen Bülent Tezcan, şöyle devam etti:
“Yine meydanlar kapalı. Bir dönem demir perde ülkesinden şikayet ederlerdi. Dönüp dönüp demir perde ülkesi örneğinden bahseden Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum; Türkiye’de meydanları demokrasiye kapatan, meydanları özgürlüğün sesine ve sözüne kapatan, meydanları konuşmaya kapatan, en demokratik hakları meydanlarda kullanmaya çalışan evlatlarımıza TOMA’larla, biber gazıyla, biber gazı kapsülüyle ve tazyikli suyla saldıran bir ceberut iktidarın temsilcisisin sen. Şimdi bu ceberut iktidarın adı demokrasi değildir, olamaz. Bu totaliter faşist rejimin adı olsa olsa TOMA’lardan destek alan ‘TOMAKRASİ’dir. AKP iktidarının TOMAKRASİ’sini de sandıkta yeneceğiz ve bitireceğiz. Bunun için yola çıktık.”
ADAY BELİRLEMEK KADAR ÖNEMLİ İŞLER VAR
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin toplumun bütün aklı başında ve sağduyulu kesimlerinin ‘kucaklayan bir cumhurbaşkanı istiyoruz’ dediğini söyleyen Bülent Tezcan, “Bir şekilde aday çıkacak ama CHP örgütünün, örgüt olarak bizim cumhurbaşkanı adayı belirlemek kadar önemli yapmamız gerekenler var. İşte bu bölge toplantılarında bunu konuşacağız. Hep beraber buradan ilçelerimize, illerimize döndüğümüzde derhal çalışmaya başlayacağız” diye konuştu.
KÖK, KONGREYE GİTMEK ÜZERE İSTİFA EDECEKTİR
Ev sahibi İl Başkanı Devrim Kök ise toplantıdaki konuşmasında, 30 Mart seçimlerinde Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da istedikleri sonucu alamadıklarını kaydetti. Antalya’da oyları artırmalarına rağmen Büyükşehir Belediyesi’ni kazanamadıklarını aktaran Devrim Kök, “Elbette ki üzgünüz. Elbette hatalar olacaktır, bizim de hatalarımız olmuştur. Yaptığımız hatalar kasten değildir, bir siyasi kadronun tasfiye olması üzerine yapılan bilinçli hatalar değildir. Hatalardan, iyi niyetli eleştirilerden elbette ki payımıza düşen dersleri çıkartır ve yolumuza devam ederiz. Dışarıda çalışan arkadaşlarıma sesleniyorum; gelsinler seçim komitesinin başına geçsinler. Seçim komitesinde hep beraber iki ay süreyle çalışalım. İki ay sonunda örgüt seçimlerini genel merkezimiz yapmıyorsa ben yapacağım. Beraber iki yıl şu diktatörlüğü bitirelim, ertesi gün Devrim Kök kongreye gitmek üzere istifa edecektir” ifadelerini kullandı.
ÖÖ(HA/SSA) (FOTOĞRAFLI)