Buket YETİŞSİN/DİDİM (Aydın) ()- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, twitter'ın kapatılmasıyla Türkiye’nin tüm dünyaya rezil olduğunu ileri sürerek, "Kuştan korktuğunuz kadar Allah’tan korksaydınız Türkiye’nin başına bunlar gelmezdi" dedi.
CHP İlçe Seçim Bürosu’nda partililerle biraraya gelen Tekin’e CHP Didim Belediye Başkan Adayı Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, CHP Belediye Meclis Üyeliği adayları eşlik etti. Partililere seslenen Tekin, 30 Mart yerel seçimlerinde sadece belediye başkanlarının seçilmeyeceğini, çocukların, Türkiye’nin geleceğinin belirleneceğini belirterek şunları söyledi:
"Türkiye’nin geleceğini tayin edeceksiniz. Yolda gelirken Sayın Cumhurbaşkanı’nı bir televizyon kanalında dinledim. İnanın bir siyasetçi olarak utandım. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı tehditle karşı karşıya. Kim sizi tehdit ediyor cumhurbaşkanım? Kim sizi tehdit ediyorsa size sahip çıkacak CHP var, bunu unutmayın. Hiçbirimizin geleceği Türkiye’nin geleceğinden daha önemli değildir. Cumhuriyet ve devlet geleneğini bilmeyen siyaset cahillerine belli bir kesim biat etti, 'Biz küresel oyuncu olacağız' dediler. '90 Yıllık Türkiye Cumhuriyeti’ni küresel oyuncak haline getirmeyin' dedik. 48 saat önce twitterın kapatılmasıyla Türkiye tüm dünyaya rezil oldu. Kuştan korktuğunuz kadar Allah’tan korksaydınız Türkiye’nin başına bunlar gelmezdi. Çok sıkıntılı çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Cumhurbaşkanı tehdit ediliyor, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabinesine suç ortağı olmuş. Gecikmeden ve Türkiye’nin başını belaya sokmadan istifa etmelerini bekliyorum. Başbakan devleti bilmiyor. Bilse paralel devlet demez. Paralel yapı, paralel grup der. Bir ülkenin hükümeti ülkeyi soymakla meşgul olmuş, Başbakan 'Beni niye dinlediniz?' diyor. Dinleme yasal. Bu devletin görevidir. Çalmasaydın kardeşim."
Konuşmasının ardından partililerle bir süre sohbet eden Gürsel Tekin, seçim çalışmalırını sürdürmek üzere İzmir’e gitti.

BY(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)