CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partili gençlerce ülke genelinde başlatılan Büyük Genç Üye Kampanyası'nın açılışını İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde yaptı. Tekin, Bakanlar Kurulu'nun üçte birinin yolsuzluklara karıştığını öne sürerek, "Bütün ortaklıklar bozulur ama suç ortaklıklarını bozamazsınız" dedi.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Gençlik Kolları tarafından partiye nitelikli üye kazandırmak genç üye sayısını en az iki kat artırmak amacıyla başlatılan Büyük Genç Üye Kampanyası kapsamında İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde bazı gençlere rozet taktı. Tekin, Hükümet hakkındaki yolsuzluk iddialarını hatırlatarak, "Bir Bakanlar Kurulu düşünün, üçte biri Türkiye'yi soymakla meşgul olmuş ama öyle pişkinlik ki ekranlara çıktıklarında hiçbirinin ağzından 'çalmadık' sözünü duyamadık. Siyasi mühendislik yaparak 'iftira' diyorlar. Madem size iftira atılmış neden komisyon kurmuyorsunuz? Komisyon kurulduğu zaman CHP buraya üye verecek ve hesap soracak da ondan kurmuyorlar. Bütün ortaklıklar bozulur ama suç ortaklıklarını bozamazsınız" dedi.
'KILIÇDAROĞLU ÇOCUĞUNUN VAKFINA PARA TOPLAMAZ'
Gürsel Tekin, Hükümet'in dinlendiğini 2011 yılında söylediğini, ancak iktidarın o dönem kendisine "Uydurma" dediğini belirterek, "Gerçekten dinlendikleri ortaya çıktı. O dönem işlem yapamadılar, çünkü işlem yapacak durumda değillerdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dinlenmiş. Kılıçdaroğlu, ihale vermez, almaz, çocuğunun vakfına para toplamaz, ihale yolsuzluğu yapmaz, arsa tahsisi yapmaz. Niye dinledin Kılıçdaroğlu'nu" dedi.
'BAŞBAKAN PANİK İÇİNDE'
CHP Genel Sekreteri Tekin, kendisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "CHP'nin genel müdürü o koltuğa oturdu. Mustafa Kemal'in partisi diye övündüğü partiyi paçavraya çevirdi" sözlerini soran basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:
"Bir ülkenin Başbakanı memuruna, müdürüne, genel müdürüne hakaret eder mi ? Çok utanıyorum. Genel müdürlük kavramı çok önemli kavramdır. Bir ülkenin başbakanı bu kavramları bilmiyorsa bu ülkeyi nasıl yönetiyor? Kılıçdaroğlu'nu vuracak diye ki biz bunu vurma olarak kabul etmiyoruz. Genel müdürlük kendisinin yapabileceği bir görev değildir. CHP'de sorun yok, sorun kendisinde. Kendisi çok telaşlı. Ben daha önce de bu manzaraları görmüştüm. Siz nasıl geldiniz, geldiğiniz gibi gidersiniz. Eğer meşru değil gayrimeşru gelmişseniz, gidersiniz. Hangi telaşla böyle konuşuyor? Ülkede hak arama eylemi olur, faizciye bağlarsın. Yolsuzluklarla ilgili ciddi mücadele olur, suçüstü olursunuz, onu paralele bağlarsınız. Ekonomi kötü gider küresel sermayeye, Ortadoğu kan gölüne döner, onu mezhebe bağlarsınız. Siz ne yaparsınız? Siz iktidar partisi olarak ne iş yapıyorsunuz orada?"

FOTOĞRAFLI