ANKARA, () - CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 32 TIR şoförünün 23 gün sonra serbest bırakılmasının ardından, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na "IŞİD'e herhangi bir borç ya da fidye ödemesi yapılmış mıdır? Şoförlerin kurtarılması için IŞİD ile yeni bir anlaşma yapılmış mıdır?" diye sordu.
CHP Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TIR şoförlerinin borç yüzünden kaçırıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle sunulan önergede şu sorular yer aldı:
"TIR şirketinin IŞİD'e olan borçları nedir? IŞİD terör örgütü ile Hükümetiniz arasında herhangi bir tırla taşıma konusunda yazılı ya da sözlü bir sözleşme yapılmış mıdır? Şoförlerin borç nedeniyle kaçırılması ile bu konunun bir ilgisi var mıdır? Şoförlerin kurtarılması için IŞİD ile yeni bir anlaşma yapılmış mıdır? Şoförlerin salınması için IŞİD'e herhangi bir borç ya da fidye ödemesi yapılmış mıdır? Serbest bırakılan tır şoförlerinin canlı canlı kafa kesen, insanların ciğerini söken, kadınlara tecavüz eden ve çocukları katleden IŞİD terör örgütünü kötülememesi ve hatta iyi göstermesi, kaçırma olayıyla ilgili haber yasağının getirilmesinin iyi olduğu yönünde açıklamalar yapması amacıyla Hükümetin herhangi bir üyesinin ya da görevlendirdiği kişinin telkinleri olmuş mudur?"