CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Cumhurbaşkanı Gül, belli ki bütün bu olup bitenlerin suç ortağı haline dönüşmüş. Devletin kurumları, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı gerekli temizliği yaptı. Hamamdaki kesecinin görevi Cumhurbaşkanı’na düştü. Devlet Denetleme Kurulu bütün yolsuzlukları meşrulaştırmak için harekete geçti" dedi. Başbakan Erdoğan'ın kullandığı cümleleri dehşet ve hayretle dinlediklerini söyleyen Tekin, "Erdoğan'ın ruh sağlığı bozuldu, zıvanadan çıktı" diye konuştu.
Gürsel Tekin, partisinin belediye başkan adayı Bülent Yazgan'a seçim çalışmalarında destek vermek üzere Uşak’a geldi. Gürsel Tekin, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) girişinde CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, belediye başkan adayı Bülent Yazgan, İl Başkanı Bülent Horasan ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. UOSB'de 4 fabrika binasını gezen Tekin, işçilerle tek tek görüşerek Bülent Yazgan'a destek istedi. Tekin, bir fabrikada işçilerle İzmir köfte, pilav ve cacıktan oluşan öğle yemeğini yedi. Öğle yemeğini yedikten sonra gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdiğini hatırlatan Tekin şunları söyledi:
"Bu şunu gösteriyor; Cumhurbaşkanı Gül belli ki bütün bu olup bitenlerin suç ortağı haline dönüşmüş. Devletin kurumları, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı gerekli temizliği yaptı. Hamamdaki kesecinin görevi Cumhurbaşkanı’na düştü. Devlet Denetleme Kurulu bütün yolsuzlukları meşrulaştırmak için harekete geçti. Başbakan Erdoğan’ın kullanmış olduğu cümleleri ve kelimeleri dehşet ve hayretle dinliyoruz. Erdoğan'ın ruh sağlığı bozuldu, zıvanadan çıktı. Sosyal medyaya tahammül edilemeyecek bir yasak koydu. 'Humeyni gibi gelecek' diyorlardı, Humeynileşti. Neredeyse Neron gibi oldu. Neron önümüzdeki günlerde 'Ben seçimleri de yasakladım' derse, buna da kamuoyunun hazırlıklı olması gerekir. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün de dinlendiğini söyledi. Acaba Cumhurbaşkanı Gül’ün de çocukları dinlendi mi? Sanırım Cumhurbaşkanı Gül dinlemelerle ilgili kamuoyuna bir açıklama yapar."
Gürsel Tekin, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’la ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın gecikmiş olduğunu da söyledi.
Gürsel Tekin ve beraberindekiler daha sonra esnaf ziyaretleri için Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nden ayrıldı.

YK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)