CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, seslenerek tehditlere boyun eğmemesi gerektiğini anlatırken,"Dik dur. Türkiye'ye sahip çık. Türkiye'ye sahip çıkmazsan bu kirli oyunun bir parçası olarak sizde tarihe gömülürsünüz" dedi.
Seçim çalışmaları için Konya'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Selçuklu seçim bürosunu ziyaret ederek, basın açıklaması yaptı. Konuşması sırasında TRT muhabirini olup, olmadığını soran Tekin, elektrik faturasındaki TRT katkı payını ödemeyeceğini belirtti. Ardından ses sisteminin etkilenmemesi için cep telefonunu kapatan Tekin, "Yakında telefonu da keserlerse kurtulacağız" dedi. 17 Aralık'ta düzenlenen operasyonuna değinen Tekin, şöyle devam etti:
"Ayın 17'si; Konya, Türkiye, dünya için, çok önemli olan Mevlana'yı anma töreninde maalesef üzülerek ifade etmek istiyorum, lağım kutusunun patladığı gündür. Yolsuzluğun, bırakın Türkiye, dünya tarihinde görülmemiş bir hükümetin bakanlar kurulunun 3'te 1'ini bir işadamı rüşvetle rehin almış. Önümüzdeki seçim Türkiye için çok önemli; Ya barbarlara teslim olacağız, ya da özgürlüğe teslim olacağız."
Tekin, Twitter yasağının korkudan kaynakladığını öne sürerken, seçime 6 gün kaldığını hatırlatarak, "Allah, Türkiye'yi bunlardan korusun. Bu kirli oyunun parçası olmayın. Elinizi vicdanınıza koyun. Israrla CHP oy verin demiyor. Bu kirli iktidara oy verirseniz, bu kirliliğin suç ortağı olursunuz. Ne dinen bunun hesabını verebilirsiniz, ne vicdanın bunun hesabını verebilirsiniz" dedi.
SURİYE UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ
Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülen Suriye uçağına da yer veren Tekin, ülkenin sınırlarını ihlal edenlere karşı gereğini yapmaktan hiç kimsenin tereddüdü olmadığını anlatırken, "Seçime 6, 7 gün kala böyle numaraların bir anlamının olması gerektiği inancı içerisindeyim" diye konuştu.
Tekin, seçime 1 gün kala telefon ve elektriklerin kesilebileceğini öne sürerken, meşruiyetini kaybetmiş, yolsuzluklara teslim olan bir iktidara teslim olmayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslendiğini belirten Tekin, şunları söyledi:
"Sayın Cumhurbaşkanı, tehditlere boyun eğme, dik dur. Türkiye'ye sahip çık. Türkiye'ye sahip çıkmazsan bu kirli oyunun bir parçası olarak siz de tarihe gömülürsünüz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın son dönemdeki uygulamalarından dolayı utandığımı ifade etmek istiyorum. Bütün bu olup bitenler, Twitter, sosyal medyanın önüne geçilmesi için imza atacaksınız, sonra yasa dışı uygulamayla Twitter'i farkı yollarda kullanacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na yakışmaz. Böyle tavrı şiddetle kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, önünüze hangi tapeler konuldu. Hangi tehditler varsa kamuoyuna açıklayın, CHP arkanızda olacak."
Tekin, kendisini izleyen gazeteciler arasında TRT muhabiri olup olmadığını sorduktan sonra, "TRT nerede kardeşim? 76 milyon yurttaşımızın vergisini alan TRT, senin görevin sadece Bülent Arınç'ın k...nda mı gezmek olacak? Her ay rüşvet alır gibi para alıyorsunuz, 76 milyona bütün siyasi partilere eşit davranacaksınız" diye konuştu.
BAŞBAKAN'A DAVA
Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda İsmet İnönü'nün ''Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur'' sözünü kullandığını ve eğer bir daha bu sözü kullanırsa dava açacaklarını söyledi. Tekin, daha sonra esnafı ziyaret etti.

İA(İA/İD) (FOTOĞRAFLI)