- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Kimler ses kayıtları var diyerek hangi işadamlarına gitmişlerdir? Elimizde ses kayıtları var diyerek hangi işadamlarından para almışlardır?'' diye sordu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, ''20 Şubat 2014 tarihinde Memur-Sen 'Medeniyet, İnsan, Demokrasi ve Şehir' konulu törendeki konuşmanızda, 'Binlerce dinleme yapılmış ses kayıtları depolanmış. İşadamına gitmişler elimizde ses kayıtları var demişler, ondan para almışlar. Kimi işadamların hukuk işlerini çözmüşler, hukuksuz işlere bulaşmışlar. Gazeteciye gitmişler tehdit etmişler. Bu kayıtların bazıları servis edilmiş. Siyasetçiye gitmişler siyasi partileri dizayn etmişler" ifadelerine yer vererek şu soruları yöneltti:
1-Kimler ses kayıtları var diyerek hangi işadamlarına gitmişlerdir? Elimizde ses kayıtları var diyerek hangi işadamlarından para almışlardır?
2- O işadamları neden elimizde ses kayıtları var diyerek para isteyen kişilere para vermişlerdir?
3- O işadamları neden en yakındaki karakola, Savcılığa giderek şikayetçi olmamışlardır, suç duyurusunda bulunmamışlardır?
4- Kimler hangi işadamlarının hukuksuz işlerini çözmüşlerdir?
5- Hukuksuz olarak işlerinin çözülmesine rıza gösteren kimi işadamları kimlerdir?
6- Kimi işadamları neden işlerinin hukuksuz olarak çözülmesine razı olmuşlardır?
7-Kimler hangi siyasetçilere giderek hangi siyaseti dizayn etmişlerdir?
8-'Selamunaleyküm-Aleykümselam' derken, ifade edilen nedir? O konuşmanın içeriği nedir?"

(BY/COŞ)