Gülbin YILDIZ/ ELAZIĞ, ()-CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 26 Mart'ta Meclis'in açılacağını belirterek, "Eğer gerçekten kendilerine güveniyorlarsa o fezlekeler okunur, milletvekillerinin denetimine açılır ve okuruz. Neyin doğru olduğu neyin doğru olmadığı anlaşılır. Bize göre ortalığa saçılanların hepsi doğru" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, PM üyesi ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş ve PM Üyesi Dursun Bulut, Elazıg'da parti binasında basın toplantısı düzenledi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelecek pazartesi günü Elazığ'a geleceğini belirten Tanrıkulu, hafta boyunca bölgede çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.
Tanrıkulu, Ak Parti'nin yolsuzluk, rüşvet ve yolsuzluğa bulaştığını ve bunun içinde debelendiğini belirterek, "O nedenle bu seçim sadece bir yerel seçim değildir. Bu seçim aynı zamanda Türkiye’nin yeniden inşasını, demokrasiyle, temiz siyaset ve halkla buluşmasının seçimi olacaktır. Hükümet her ne kadar sandığı yolsuzluklar, rüşvet ve sahtekarlıklar bakımından bir aklanma aracı olarak gösteriyorsa da yolsuzluğun, rüşvetin, sahtekarlığın aklanacağı yer sandık değildir, mahkemelerdir. Adil yargılamanın yolunu açarlar, biz de sonuna kadar destek oluruz, giderler mahkemede aklanırlar. Mahkemeden kaçarak, mahkemeden uzaklaşarak aklanılmaz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ve başında bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ın da dünyada bir itibarı kalmadı. İşte bu itibarın giderek dibe gömüleceği yer de sandıktır. O sandıkta da öyle umuyorum ki 30 Mart’ta ona gereken cevabı vereceğiz" dedi.
Türkiye'de tarafsız ve bağımsız bir yargının olmadığını ileri süren Tanrıkulu, "HSYK bir genel müdürlüğe dönüştü. Niçin dönüştü? Yolsuzluk, rüşvet ve sahtekarlık soruşturmaları kapansın diye dönüştü bu çok açık. Bizim ortaya saçılan ve fezlekelerin dayanağı olan bu ses kayıtlarının teknik izlemelerinin doğruluğu konusunda bir şüphemiz yok. Çünkü fezlekede dayanak olmuş. Hakim kararıyla dinlenmiş. Peki madem kuşkuları var kamuoyundan niye kaçırıyorlar? Madem bunlar yanlış neden en azından milletvekillerinin denetimine açmaktan kaçındılar? Bakın 26’sında meclis açılacak. Eğer gerçekten kendilerine güveniyorlarsa o fezlekeler okunur, milletvekillerinin denetimine açılır ve okuruz. Neyin doğru olduğu neyin doğru olmadığı anlaşılır. Bize göre ortalığa saçılanların hepsi doğru. Gerçekten de demokrasisi gelişmiş bir ülkede bunların sokağa çıkamaması lazım. Utancından çıkmaması lazım. 700 bin liralık saati hediye alıyor, özel kuryeyle getirtiyor, koluna takıp mecliste konuşma yapıyor. Dün de çıkmış Mersin’de sağa sola laf atıyor. Ayıp bu ya gerçekten de ayıp. İnsanların utanması lazım hakikaten utanması lazım" dedi.
CHP PM Üyesi ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, seçimlerin çok önemli olduğunu belirterek, "Yolsuzluk Türkiye’de hiçbir zaman siyasetin hükümetin bu kadar bulaştığı bir mesele olmadı. Geçmişte de yolsuzluklar vardı diğer hükümetlerin döneminde ama bakın Başbakan içinde, çocukları içinde, 4 bakan istifa etmek zorunda kaldılar çocukları içinde. Aslında mesele bunun çok daha ötesinde hükümet bunu gördüğü için yargıyı, savcıyı, polisleri kendisine bağlıyor ve bu yolsuzluklar ortaya çıkmasın diye çaba sarf ediyor ama ortaya çıkanlar zaten yeterlidir. O yüzden yolsuzluk konusunda bu hükümet gerçekten batağa batmıştır" dedi.

GY(GG/AK) (FOTOĞRAFLI)