'BAŞBAKAN'IN EVİNDE ÇIKAN PARALARIN KAYNAĞI BU PARALAR'
Elazığ’da bulunan CHP heyeti, seçim bürosu ziyaretinin ardından Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti’ni (EBMC) ziyaret etti. EBMC Başkanı Nafiz Koca ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, burada yaptığı konuşmada, Hamzabey Barajı İsale Hattı ihalesini alan Kalyon İnşaat üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.
Yaklaşık maliyeti 189 milyon 564 bin 209 lira olan ihalenin 296 milyon 656 bin 816 lirayla Kalyon İnşaat’a kalmasının akıllara zarar olduğunu ifade eden Tanrıkulu, şunları söyledi:
"Bir baraj mı planlanmış veya HES barajları gibi büyük işler, ya da şehir hastaneleri gibi büyük kaynak gerektiren işlerin kime verileceği önceden belli. Kime verileceğini önceden tasarlıyorlar. İşte kendilerine yakın müteahhitlere vereceklerse istihkaklarını, maliyetlerini buna göre 2-3 katına çıkartıyorlar. İşte Elazığ’da olduğu gibi. Yani 150 trilyona yapılacak bir işi, peşinen alıcısı belli olduğu için 300 trilyona çıkartıyorlar, kalemlerle oynayarak. Sonra o şahsa veriyorlar sıfır kırımla. Sıfır kırımla vererek korkunç bir rant elde ediyorlar. İşte Elazığ’daki olay bu olay, ama bunun binlercesi ve yüzlercesi var. Ne yapıyor? Bakın ben eminim Kalyon İnşaat da kendisi burada bu işi yüklendiği halde taşeronlara verecek. Taşeronları araştıralım bakın çektiği istihkaktan temiz olarak ya yüzde 30, ya yüzde 40’ı Kalyon İnşaat’a gönderiyor. Hem kendisi kar ediyordur, hem de taşeron kar ediyor. Yani aldığı istihkaktan kesinlikle yüzde 30, yüzde 40’lık bir rakamı temiz bir biçimde gönderiyordur. Yani bu büyük bir para değerli arkadaşlar. İşte Başbakan’ın evinde çıkan paraların kaynağı bu paralar gerçekten. Yani 630 milyon doları, işte Kalyon İnşaat şu anda resmi olarak onun bir şirketi Sabah Gazetesi’nin sahibi. 6 müteahhitten topladıkları para, yani 6 hükümete yakın müteahhitten topladıkları para 630 milyon dolar. Ne zaman topluyorlar? 3 günde topluyorlar. Ve birbirlerine diyorlar ki 'verelim verelim, milletin anasını bilmem ne yapalım' diyorlar. Utanmadan terbiyesizce."
'HALK AKP HÜKÜMETİNE KIRMIZI KART GÖSTERECEK'
CHP Parti Meclis (PM) üyesi ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş da yaptığı konuşmada, halkın yolsuzlukları bildiğini ifade ederek, "Biz inanıyoruz ki bu seçimlerde AKP hükümetine seçmenler bir kırmızı kart gösterecek. Ve Türkiye’nin ondan sonra hızla bir hükümet değişikliği sürecine girmesini bekliyoruz. Böyle olacağına inanıyoruz. Bu seçimler sonun başlangıcı olacak, biz öyle görüyoruz. Yerel yönetimle bunlar 20 yıl önce gelmişlerdi, yerel yönetimleri kaybederek 20 yıl sonra gidecekler öyle görüyoruz" ifadelerini kullandı.

GY(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)