CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı'nın Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Suriye arasında örülen duvardaki incelemeleri sırasında polisle tartışma çıktı. Taş atan çocuklara polisin gazlı müdahalesinden etkilenen Sarı, polislerle tartıştı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Mardin'in Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki sınıra duvar yapılan bölgede incelemelerde bulundu. Duvarın örüldüğü bölgede açıklama yapan Sarı, duvarı görünce Kemal Sunal'ın Propaganda filmini hatırladığını söyledi. Bugün en temel sorunun demokratikleşme olduğunu belirten Sarı şöyle konuştu:
"En temel sorun Kürtlerin içinde bulunduğu durum, Kürtlerin talepleriyle ilgili durum ve Kürt sorunu. Bugün Başbakan açılım diye başladığımız bir süreci sonunda set çekeceği önüne bir duvar getireceği, bir noktaya getirdi. Başbakan sadece kendi ülkesinin  sorununu çözmesi gerekirken, bir adım daha öteye gidip Kürt kardeşlerin arasına sınır çekmeye girişti. Başbakan, bu coğrafyayı bölmeye kalkıştı, bu coğrafyada yaşayan insanları bölmeye kalkıştı. Her zaman yaptığı gibi karşıtlılar üzerinden politika yürütmeye çalışıyor ve Kürtleri de karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Kürt halkı kadim bir halktır. Kürt halkı politik bir halktır, politik düşünen, politik öngörüsü olan ve sağ duyuyla davranan bir halktır. Dolaysıyla ne Başbakan'ın düşlerine inanmak ve ne de söylediklerine inandıkları ilgili durumu değerlendirdiğimi sanıyorum. Kürt halkı kendisine söylenenleri, gerçek zeminde kendi gerçekliğiyle değerlendirme niteliğini taşıyan bir halktır. Halkımızın temel sorunu AKP iktidarının, AKP hükümetlerinin yaratığı antidemokratik durumdur. Başbakan'ın diktatörlük hevesi gerdiği noktada, Türkiye’de demokrasi ciddi biçimde zarar görmektedir."
GAZ ATAN POLİSLERLE TARTIŞTI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı'nın konuşması sırasında duvar yapımında güvenlik önlemi alan polislere bir grup taşlı saldırıda bulundu. Bunun üzerine polis taş atanları dağıtmak için gaz bombası kullandı. Gaz bombasından Sarı ve beraberindeki CHP'liler de etkilendi.
Daha sonra polis aracından CHP'lilere, "Bulunduğunuz bölge askeri mayınlı yasak bölgedir. Lütfen orayı terk edin" diye anons yapıldı. Bunun üzerine polislerin yanına giden Perihan Sarı,  "Gaz atmaya ne hakkınız var, bunu hesabını vereceksiniz" dedi. Sarı, polis yetkilileriyle tartıştıktan sonra bölgeden ayrıldı.