CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, HSYK Kanunu teklifinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu’nda çıkan arbedede başına isabet eden tablet nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Sarı, "5 günlük rapor aldım, ilgili görüntüler çerçevesinde işlem yapılmasını bekleyeceğiz" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, HSYK Kanunu teklifinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu’nda çıkan arbedeyle ilgili basın toplantısı yaptı. 'Faşizan nitelikli' olduğunu savunduğu yasaların faşizan bir şekilde yapıldığı bir süreçten geçildiğini öne süren Sarı, şöyle dedi:
"AKP’li milletvekilleri Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na saldırdı. Arbede sırasında Adalet Bakanlığı bürokratlarından birisine ait tablet bilgisayarın kafama isabet etti. Başıma isabet eden tableti birkaç saat sonra sahibi olan bürokrata tutanak karşılığında teslim ettim. Konunun açığa kavuşturulması için suç duyurusunda bulunacağım. 5 günlük rapor aldım, ilgili görüntüler çerçevesinde işlem yapılmasını bekleyeceğiz."
TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in daha net tutum takınması gerektiğini belirten Müslim Sarı, "Zeyid Aslan’ın geçmişi çok parlak değil, bu tür olaylarla ilgili. Yaptığı sürekli yanına kar kalan bir milletvekili konumunda. Bu kişilerin gerekli müeyyidelerle karşılaştırılması en büyük dileğimiz. Cemil Çiçek sadece Komisyon Başkanını aramakla yetindi. Bu konuda daha net tutumlar takınmasını bekliyoruz."

FK(SB/İD)