Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA () - CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Siyasi Partiler ile Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılmasına dair kanun teklifinde bulundu. Şu anki seçim sisteminin 'ayağa prangalar vurulmuş, manga düzeni' olduğunu savunan Şafak, "Türkiye demokrasisi liderlerin iki dudağı arasına sıkışmıştır. Bu kanun teklifi milletvekillerini kölelik düzeninden kurtaracak, lider sultasına son verecektir" dedi.
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, TBMM'de verdiği kanun teklifiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Siyasi Partiler Kanunu ile Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılması hakkında vermiş olduğu kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması için yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşme yapacağını belirten Şafak şöyle konuştu:
"Bir ülkede siyasi iktidarın, bir kişi, sınıf ya da zümreye değil tamamen halka ait olduğu, temsilcilerinin halk tarafından kendi tercihi ile seçildiği, hükümet ettiği rejimin adına demokrasi denir. Ama Türkiye demokrasisi liderlerin iki dudağı arasına sıkışmıştır. Bu kanun teklifinin yasalaşması milletvekillerini kölelik düzeninden kurtaracak, lider sultasına son verecektir." 

(HT/COŞ)