Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık'ta ortaya çıkan dosyalardan korktuğunu, bu yüzden dosyaları hazırlayan polisleri, Meclis'e gönderen hakimleri, Meclis'teki komisyonu yuttuğunu söyledi. Öztrak, "Adeta bir kara delik. Demokrasi ile ilgili ne varsa her şeyi yutarak yukarıya çıkmak istiyor" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi. Esnaf ziyaretlerinin ardından partisinin ilçe başkanlığında açıklama yapan Öztrak, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın tek adam olmak istediğini savunarak, "Diyor ki 'eğer ben kazanırsam, bana bu parlamenter demokrasi ceketi dar geliyor. Ben bu kuvvetler ayrılığını falan istemiyorum. Ben başkanlık sistemine geçeceğim.' Ortadoğu'ya dönüp baktığımız zaman, parlamenter demokrasi yok ama başkanlık çok. Sisi orada başkan, Esad orada başkan. Onların ülkelerinde huzur var mı?" diye sordu.
Başbakan Erdoğan'ın başkanlık sistemine geçmek istediğini belirten Öztrak, şöyle konuştu:
"Bu şekilde davranmasının iki nedeni var. 12 yıldır iktidarda bulunan liderlerin tutulduğu önemli bir hastalık vardır, kibir hastalığı. Kendinden daha büyük başka hiçbir şeyi tanımaz. Her şeyi o bilir, o hakimdir. Vatandaş bir şey mi söylüyor, küfür eder. Birinci hastalık bu. Diğeri de Aralık'ta ortaya çıkan dosyalar var ya, o dosyalardan korkuyor. O dosyalar, eğer gerçek ise malını, mülkünü, ailesinin özgürlüğünü her şeyini kaybedecek. O zaman ne yapıyor? 'Ben kuvvetler ayrılığını sevmem.' Başlıyor yutmaya. Önce bu dosyaları hazırlayan polisleri, sonra bu dosyaları Meclis'e gönderen hakimleri, sonra Meclis'teki komisyonu yutuyor. Adeta bir kara delik. Demokrasi ile ilgili ne varsa her şeyi yutarak yukarıya çıkmak istiyor."14 partinin destek verdiği çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, bilim adamı olarak takdir gördüğünü ifade eden Faik Öztrak, "Kaosa, iç savaşa, Ortadoğu'ya giden bu bataklıkta muhalefet partileri bir araya geldiler, bu otoyoldan bir çıkış gösteriyorlar millete. Milletin önüne, milli bir mutabakat projesi koyuyor ve halktan destek istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI