Mehmet YİRUN/ERGENE (Tekirdağ), () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek amaçlı çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Türkiye huzurlu olsun diye örgütlerimiz gece gündüz çalışıyor. Yoksa bu bizim partimizi iktidara getirmeyecek” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ’ın Ergene İlçesi’nde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı seçimi için Cumhuriyet Halk Partisi olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını, kendisini sürekli olarak yollarda olduğunu belirtti. Öztrak, “Biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bizim elimizde devletin imkanları, televizyonları yok. Bizim elimizde devletin açılışlarını Cumhurbaşkanı adayımız için müteahhitlerden aldığımız paralarla yapıp bunu kullanabilme imkanımız yok. Partimiz olarak, örgütümüz kendini yollara vurmuştur. Bu bizim partimizi iktidara getirmeyecek,bir tek şey için Türkiye huzurlu olsun, Türkiye Ortadoğu bataklığına batmasın yeniden söz sahibi olsun.Orta doğuda yaşanan bu sıkıntıları çözebilecek güce gelsin, bu ülkeye huzuru telkin edecek bir aday olsun”dedi.
HAZIRLANAN İDDİANAMELER MECLİS'TEN KAÇIRILDI
Konuşmasında Emniyetteki operasyonları da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Eğer bir hukuksuzluk varsa bunu hukuksuzlukla düzeltemezsiniz. Yani bir yandan çıkacaksınız statükonun adayı olarak çıkacaksınız daha beş altı ay önce çıkacaksınız da ‘ne istediniz diye?’ bağıracaksınız bugün çıkıp ‘paralel devlet var paralel devlet bana darbe düzenliyor.’ diyeceksiniz. Onların evinde kavga var. Kavgalı eve kız da verilmez, rey de verilmez. Herkes ile kavga ediyor. Kendi kendine düşmanlar yaratıyor. Hukuksuzluk diz boyu. Bu kavgadan sonra ortaya bir takım yolsuzluklar çıkmıştır. 17 ve 25 Aralık bugün bu emniyet mensuplarına yapılanlar 17 ve 25 Aralık operasyonlarının üstünü örtmek için yapılmış izlenimi vermektedir. 17 ve 25 Aralık fezlekelerinin dosyası savcıların hazırladığı iddianame meclisten ve milli iradeden kaçırılmıştır” diye konuştu.
Öztrak ayrıca 5 Ağustos’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çorlu’da büyük Trakya mitingi yapacağını belirterek bu ilçeye gitti.

FOTOĞRAFLI