CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş'ün Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın  yanıtlaması istemi ile verdiği soru önergesindeki iddialar, ilgili firma tarafından yanıtlandı. CHP'li Özgümüş'ün, İstanbul'da faaliyet gösteren Adana firması ile ilgili olarak bakanlık ile danışmanlık anlaşması olup olmadığı, yeterliliği bulunup bulunmadığı, Bayrampaşa Belediyesi'nde ihalesiz olarak davet yöntemiyle iş verilip verilmediği sorularına Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya tarafından yazılı açıklama ile şu yanıtlar verildi:
"Sampaş Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) markası ile kent bilgi sistemleri, kentsel dönüşüm ve altyapı hizmetleri, kent mühendisliği konularında, 400'ün üzerinde personeli ile hizmet vermektedir. Bakanlık ile kentsel dönüşüm konusunda danışmanlık anlaşması yoktur. Sampaş; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bu konuda teknik yeterlilik dosyası sunmuş, bakanlıkça yapılan tetkik ve inceleme sonunda, Bakanlığın doğrudan yapmış olduğu bir çok kentsel dönüşüm ihalesine davet edilmiştir. Kentsel dönüşüm müşavirlik (danışmanlık) alanı, sadece mimarlık ve şehir planlama mesleğinin değil; ayrıca, harita, inşaat, jeoloji, jeoteknik, yazılım mühendislikleri ile hukuk, sosyoloji, değerleme uzmanlığı gibi mesleklerin de içinde bulunduğu çok disiplinli bir çalışma alanı olup, Sampaş tüm bu kadroları bünyesinde bordrolu olarak çalıştırmaktadır. Sampaş, sadece 40'a yakın mimar, harita mühendisi ve şehir plancısı istihdam eden ve bu kadrosuyla Türkiye çapında teknik ve sayısal bir önceliğe sahip lider kuruluştur. Bu çalışmalarla 40'ın üzerinde ödül kazanmıştır. Sampaş, vekilin de bilmeden ifade ettiği gibi 30 yıldır aynı kadrolarla AKOS adı altında Kent Mühendisliği hizmetleri yürütmektedir. Bayrampaşa Belediyesi'nde 6306 sayılı yasanın 8'inci maddesinde belirtildiği üzere ihale yöntemi kullanılmıştır. Sampaş'ın Bakanlıktan ya da başka herhangi bir kurumdan ihalesiz aldığı bir iş yoktur. Böyle bir şey akla ve yasalara aykırıdır."
'MİLLETVEKİLİ KÖTÜ NİYETLİ'
Soru önergesinde yer alan, "Bakanlığınızca 30 büyükşehir belediyesinin kent otomasyonunun yapılarak birbirine entegre edileceği ve bunun tek kalemde ihaleye çıkarılacağı bilgisine ulaşılmıştır" ifadesine de şirket şu yanıtı verdi:
"Bu gerçek dışı iftiranın kuruluşumuzla ilgili bir gerçekmiş gibi sunulmasından ötürü, bu iftirayı atanlarla ilgili olarak Adana mahkemelerinde yargı yoluna gidilmiştir.
Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı gibi, anılan milletvekili kötü niyetlidir. Aklınca kuruluşumuza zarar vermeye çalışmıştır. Sıfatına aykırı olarak, bir kaç dakikalık inceleme ile yasayı anlayabilecekken tam tersine 'Çamur at, izi kalsın' demiştir. Bir Adana milletvekili olarak, Adanalı bir firmanın dünya çapındaki başarılarından onurlanacağı yerde, kendi siyasi hedefleri için bu meseleyi de bir malzeme olarak kullanmaya çalışmıştır. Kavgayı, ayrışmayı ve kıskançlığı yaşam felsefesi yapan bu zatı bilgisizliği ve acizliği ile baş başa bırakıyoruz."