CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, partisinin seçim bürosu açılışında 'Hırsız Tayyip' sloganı atan partililere, "Değerli arkadaşlar, şimdi isim söylemeye, 'Tayyip' demeye de gerek yok. 'Hırsız' dediğinizde Başbakan dava açıyor. Üzerine alıyor, çünkü hırsız" dedi.
CHP Milletvekili Durdu Özpolat, eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ile birlikte partisinin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş’in Trabzon Caddesi’ndeki seçim bürosunun açılışına katıldı. Yaklaşık 200 partilinin katıldığı açılış öncesi konuşan Milletvekili Durdu Özbolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yolsuzluk iddialarında adı geçen bakanları eleştirdi. Özbolat, 30 Mart seçimlerinin Türkiye’nin kaderini değiştireceğini belirterek, "Seçimlere 28 gün kaldı. 28 gün sonra Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir seçime doğru gidiyoruz ve son 12 yıl boyunca Türkiye’yi yöneten Recep Tayyip Erdoğan ve taifesi artık yolun sonuna gelmiştir. Son seçimleri. Cumhuriyet tarihi boyunca, hatta dünya siyasi tarihinde görülmedik, duyulmadık rüşvet ve yolsuzluk batağına bulaşmışlar bu ülkede Başbakanlık yapamaz. Kendi çocuklarına askerliği dahi çürük raporuyla geçiştirenler, ‘Ben, param yoktu çocuklarımı bir arkadaşın bursuyla okuttum’ diyenler; bugün dünyanın en büyük zengin Başbakan’ı olma sıfatını fakir fukaradan toplanan vergileri çalarak yaptılar" dedi.
Özbolat, konuşmasını 'Hırsız Tayyip' sloganıyla bölen partililere, "Değerli arkadaşlar, şimdi isim söylemeye, 'Tayyip' demeye de gerek yok. 'Hırsız' dediğinizde Başbakan dava açıyor, üzerine alıyor, çünkü hırsız" diye konuştu.
17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk operasyonunda çocukları tutuklanan eski bakanlara seslenen Özbolat, şunları söyledi:
"Kendi çocukları üzerinden, rüşveti onların üzerine yıkarak, kurtulmak isteyen bakanlara sesleniyorum. Eğer sizde onur, haysiyet, şeref varsa siyaseti bırakırsınız. Bulunduğunuz makamlar, düzgün insanların oturacağı makamlardır. Savcıları değiştirerek, polisleri sürgün ederek, Fethullah’ı bahane ederek, 'Paralel devlet' diyerek, bu yolsuzluktan, hırsızlıktan kurtulamazsınız. Asla peşinizi bırakmayacağız, nereye giderseniz gidin."
Özbolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evine polis geleceği endişesini taşıdığını ileri sürerek, "12 yıl boyunca bu ülkenin insanlarına, dindar ve Müslüman, inançlı insanlarını kandırarak ceplerini dolduranlar bu ülkede iktidarı hak etmiyorlar. Telefon görüşmelerini hepimiz duyduk. 'Selamünaleyküm' diye söze başlıyor, diyor ki 'Oğlum, Muammer’in, Zafer’in Erdoğan’ın çocuklarını aldılar, evlerine operasyon yaptılar evdeki paraları sıfırlayın.' Başbakan’a bir korku girmiş, kendi evine de polislerin geleceğini düşünüyor. Korkusundan oğluna talimat veriyor" dedi.
Özbolat, konuşmasının ardından Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ile birlikte seçim bürosunun açılışını yaptı.

MY(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)