Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin), () - CHP İzmir milletvekili Oğuz Oyan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, Türkiye'de tek adam diktatörlüğü ve başkanlık sisteminin önü kesilmiş olacağını söyledi.
İncelemelerde bulunmak ve destekledikleri cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'da destek istemek için Mardin'in Kızıltepe ilçesine gelen CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ile Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, Hububat Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda çiftçi, esnaf ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. 
CHP Milletvekili Oyan, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman'da görüşmeler yapacaklarını, esas amaçlarının Cumhurbaşkanlığı seçimi kendi adaylarını tanıtmak ve destek istemek olduğunru söyledi. Bölgenin sorunlarını dinlemek ve CHP olarak çözüm önerilerinide anlatmak istediklerini belirten CHP'li Oğuz Oyan, şöyle konuştu:
"Elektrik sorunundan birçok başka soruna kadar çok öne çıkmış sorunlarla ilgili neler yaptığımızı, neler yapacağımızı anlatıyoruz. Çok güzel bir toplantı oldu. 8 Temmuz'da DEDAŞ ile ilgili bir mecliste araştırma önergesi verdim. Buradaki elektrik borçları çiftçileri inletiyor. Bu sırf DEDAŞ ile ilgili de değildi. Türkiye'de bizim mutlaka çiftçiye elektriği KDV'siz vermemiz, belirli indirimlerle vermemiz, birikmiş borçları yeniden yapılandırılması dolayısıyla çiftçiyi sürdürülebilir bir şekilde daha ulaştırılabilir girdi fiyatları ile üretim yapmaya teşvik etmemiz gerekiyor."
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, destekledikleri Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi halinde Türkiye'de tek adam diktatörlüğü ve başkanlık sisteminin önünün kesilmiş olacağını ifade ederken, "Parlamenter sistemini devam ederiz ve ikincisi de Türkiye'de kamu malını yağmalamayan bir anlayış iktidara gelir" diye konuştu.   Kızıltepe'deki temasların ardından CHP'nin Milletvekilleri daha sonra görüşmelerde bulunmak için Mardin'e geçti. 
FOTOĞRAFLI