Mesut MADAN/BURDUR,() - TWITTER'in kapatılmasını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, tepkisini, "Başbakan Erdoğan dün akşam Twitter'ı kapattı. İntihar etti, 'kamikaze' saldırısı gerçekleştirdi, kendi kendini bitirdi" sözleriyle dile getirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BUTSO) işadamlarıyla bir araya geldi. BUTSO Toplantı Salonu'nda işadamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine seslenen Oran, Türkiye'nin önemli bir seçim sürecine girdiğini kaydetti. Parti liderlerinin verdiği mesajların yerel projelerden, yerel adaylardan ziyade daha çok genel siyasetle ilgili olduğunu kaydeden Oran, "Bakıldığında bu bir yerel seçim değil aslında, genel seçim havasında geçiyor" dedi.
HALK GÜVEN VE UMUT BESLEMEK İSTİYOR
Günümüz siyasetinin üslup ve seviyesinin aşağıda olduğunu belirten Oran, böyle olmaması gerektiğini vurguladı. Halkın içinde bulunduğu mevcut durumdan bıktığını kaydeden Oran, "Halk biraz daha güven duymak, biraz daha umut beslemek istiyor. Hemen hemen her gün 2-3 kente gidiyoruz. Her yerde aynı durumla karşı karşıya kalıyorum. Yani kuzeyden güneye, doğudan batıya halkımız rahatsız. Bunun birçok nedeni var. Siyasetin geldiği nokta çok sıkıntılı" diye konuştu.
GÜÇLÜ DEVLET VURGUSU
İş dünyasının sonuç odaklı hareket ettiğini anlatan Oran, şöyle konuştu:
"Genelde iş dünyası sorunu teşhis eder ve onun üzerinden tedaviyi geliştirir, takip eder. Bugün bence iş dünyasının teşhis etmesi gereken en önemli husus, bugünkü siyaset sistemidir. Bu siyaset sistemi değişmelidir. Bunu da sivil toplum örgütleri talep etmelidir. Hep beraber itibarlı bir ülkede, saygın bir ülkede, güçlü ve büyük bir ülkede yaşamak, vatandaşı olmak istiyorsak güçlü ekonomi kadar nitelikli ve kaliteli demokrasiyi de siyasetçilerden talep etmemiz lazım."
SİYASET SİSTEMİ 1980 MODEL
Türk siyaset sisteminin de değişmesi gerektiğini savunan ve "Siyaset sistemi 1980 model" diyen Oran, "Sadece 34 sene olması mı düşündürüyor? Hayır. Bir de askeri darbe döneminde kurgulanmış bir siyaset sistemi. Siyaset sistemiyle Anayasa, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası hem darbe zihniyetiyle yapılmış hem de 34 sene geride kalmış. Bunu bir kere değiştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.
TWITTER TEPKİSİ
Sosyal paylaşım sitesi twitter'in kapatılmasını da eleştiren Oran, şunları söyledi:
"Başbakan Erdoğan dün akşam Twitter'ı kapattı. İntihar etti, 'kamikaze' saldırısı gerçekleştirdi, kendi kendini bitirdi. Zaten itibarı Gezi Parkı'ndan sonra yoktu. Tabii kendi itibarı değil, sonuç itibarıyla bugün hala Başbakan koltuğunda oturuyor. Ama Türkiye'nin itibarını da yerle bir ediyor. Bütün dünya yıkıldı. Bakın bugün izleyin, bütün dünya Türkiye'yi kınayacak, Erdoğan'ı kınayacaklar. Özgürlüklerle bu kadar oynanamaz. Yasaklar hiçbir şeye fayda etmiyor. Bugüne kadar baktığınız zaman yasaklar hiç kimseye, hiçbir diktaya, hiçbir baskıya sonuç getirmemiş, onları yok etmiştir. Ne kadar yasaklarsanız gidişiniz o kadar çabuk olur. Türkiye şu anda yasaklar ülkesi, Türkiye şu anda yoksullar ülkesi."
CHP'li Oran, Burdur'un ardından Isparta'ya geçti.

MM(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)