'CUMHURBAŞKANI VE AK PARTİLİLER BİLE TWITTER YASAĞINI DELDİ'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, seçim çalışmaları kapsamında Isparta'ya geldi. CHP Isparta Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Lütfi Çakmakçı'nın seçim bürosunu ziyaret eden Oran, burada sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın kapatılmasıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Türkiye'nin yasaklar ülkesi haline geldiğini savunan Oran, şöyle dedi:
"Şu anda sadece bir diktatör var. Tek başına kararlar alıyor. Ve her konuda o karar veriyor. 'Twitter'ın kökünü kazıyacağım' diyor. Akşamda kanunsuz emri veriyor ve 4 saatte Twitter'ı kapattı. Kapattı da ne oldu? Herkes bugün Twitter'ı kullanıyor. Kendi partisinden Cumhurbaşkanı olan Sayın Gül bile 'Twitter' kullanıyor, yasağını deldi. Kendi milletvekilleri de yasağı deldi. Kanunsuz bir emirle uygulattığı Twitter yasağını bugün Cumhurbaşkanı Gül'den, AK Partili milletvekillerine kadar herkes deldi. Şu anda belki yakın çevresinden bile eminim Twitter yasağını delmişlerdir. Yasağın ilk 1-2 saatinde 3 milyon tweet atılmış. Bu ülkeyi hiç kimsenin yasaklar ülkesi haline getirmeye hakkı yok."
Başbakan Erdoğan'ın her şeyi yasaklamaya çalıştığını iddia eden Oran, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ama buna pabuç bırakmayacağız. Bugüne kadar din üzerinden siyaset yaptılar. Sürekli bizim üzerimize geldiler. Biz dedik ki inanç üzerinden siyaset yapılmasın, mezhep üzerinden siyaset yapılmasın. Siyasetçinin vatandaşa eşit davranması gerekir. 'Bunlar hepimizin ortak değerleridir' dedik. Sürekli yalan söylediler. İşte şimdi bütün bu konudaki samimiyetsizlikleri ortaya çıktı. Kendi bakanlarının dinle ilgili, kutsal kitapla ilgili, Kuran'ı Kerim'le, oradaki ayetlerle ilgili yapmış olduğu açıklama, hepsi ortaya saçıldı."

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, ()

ME(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)