Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,() - TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye çıkan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ak Partili vekilleri eleştirdiği konuşması sırasında eliyle ayağındaki topuklu ayakkabısını dokunarak; "Şeytan diyor ki, çıkart şu ayakkabıyı, fırlat. Ama bir ayakkabıma bakıyorum bir size bakıyorum. Değmez diyorum" dedi. Bu sözlere AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi. 

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, kadına yönelik şiddet ile ilgili bir konuşma yaptı. Burada AK Partili milletvekillerini eleştiren Nazlıaka; "Kadının bedeni üzerinden yürüttüğünüz siyaset nedeniyle gelmiş olduğunuz noktada kadınların ne giydiği, ne yediği, ne renk ruj sürdüğü, hamile kadınların sokakta dolaşıp dolaşamayacağı, kadınların kahkaha atmasını isteksizlik olup olmadığını ve hatta bugün yapılan bir açıklamaya göre kadın ve erkeğin horon tepip tepmemesi bile tartışılır hale geldi. Kızlı erkekli eğitim görmek bile tartışılır hale geldi. Bunların sorumlusu sizsiziniz siz. Hani günde 3 kadınımız öldürülüyor ya, hani kadına yönelik şiddette yüzde bin 400 artış var ya. İşte o katilleri cesaretlendirenler, kadına nerede nasıl davranması gerektiğini dite edenlerdir. Bakmayın öyle. Sizlerden bahsediyorum. Sizlersiniz o katilleri cesaretlendiren" dedi.

Konuşmasında sağ eliyle topuklu ayakkabısını tutan Nazlıaka; "Şeytan diyor ki, çıkart şu ayakkabıyı, fırlat. Ama bir ayakkabıma bakıyorum bir size bakıyorum. Değmez diyorum açıkcası. Evet değmez" dedi. Nazlıaka'nın bu sözlerine AK parti Grup Başkanvekili Belma Satır kınadığını söyledi ve tepki gösterdi.

Konuşmasının ardından CHP sıralarına yerine geçen Nazlıaka, partisinin kadın milletvekilleriyle ayakkabısını tutarak kürsüdeki konuşmasıyla ilgili sohbet etti.

FOTOĞRAFLI