ANKARA ( ) - CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e "Soma'da yere düşen bir vatandaşımıza tekme atan Başbakanlık Müşaviri bu makama yakışmakta mıdır? Bu kişi hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Bu müşavirler kadın vatandaşına yumruk atan Sayın Başbakanı mı örnek almaktadır?" diye sordu.

Soma'daki prestoyu ve sonrasındaki müdahaleleri eleştiren Nazlıaka, "Soma'da yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan maden faciası sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Soma ziyareti sırasında yaşanan protesto olaylarında yere düşen ve jandarma tarafından tutulan bir vatandaşımız Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenmiştir. Büyük tepkiye neden olan bu olay Başbakanlık kadrolarının hangi özellikte kişiler için kullanıldığını gösteren önemli bir örnektir" dedi.

Nazlıaka, "Başbakanlık müşavirleri ile ilgili düzenleme 657 sayılı Kanunun 59'uncu maddesinde yer almaktadır. Bu maddeye göre yapılan atamalarda sınav şartı aranmazken, bu kadroya atanan kişiler atandıkları tarihten itibaren devlet memuru olmaktadırlar. Özellikle AKP döneminde eşe dosta kullandırılan bu kadroların amaç dışı kullanıldığı, bu yolla memuriyet kadrolarına nakledildikleri bilinmektedir. Bu türden atamalar kamu vicdanını yaralarken toplumda adalet duygusunu da zedelemektedir" ifadelerine yer verdi.

"VATANDAŞIMIZA TEKME ATAN BAŞBAKANLIK MÜŞAVİRİ BU MAKAMA YAKIŞMAKTA MIDIR?"



CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, "Başbakanlık Müşavirlerinin görevi Başbakanı korumak, Başbakana demokratik tepkisini gösteren vatandaşlarımıza saldırarak yere düşen savunmasız vatandaşlara tekme atmak mıdır? Ayrı ayrı olmak üzere 58, 59, 60, 61’nci Hükümetler döneminde kaç Başbakanlık Müşaviri atanmıştır? Eğitim durumları nedir? Bunlardan kaçı devlet memurudur? Soma'da yere düşen bir vatandaşımıza tekme atan Başbakanlık Müşaviri bu makama yakışmakta mıdır? Yakınlarını kaybetmiş kişilerin demokratik tepkisine dahi tahammülü olmayan Başbakanlık Müşaviri olarak atanan bu kişinin hangi bilgi ve becerilerinden faydalanılmaktadır? Bu kişi hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Bu müşavirler kadın vatandaşına yumruk atan Sayın Başbakanı mı örnek almaktadır?" diye sordu.





(HT)