Yavuzkan AKDOĞAN/YEŞİLOVA (Burdur), () - CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, dün TBMM'deki fezleke görüşmeleriyle ilgili olarak "Bizleri suçumuzun ne olduğunu söylemeksizin hapse atanlar, kendileri ile ilgili gerçeklerin meclisten okunmasını bile istemediler" dedi.
Memleketi Burdur'un Yeşilova İlçesi'ni ve Güney Beldesi'ni ziyaret eden Balbay, hemşerileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Doğduğu evin önünde bir süre hemşerileriyle sarılıp hasret gideren Balbay'ı teyzesi Zeliha Çavdar da sürekli sarıldı, öptü.
Yeşilova Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmalarda Balbay, demokrasi ve özgürlük devrimini gerçekleştireceklerini söyledi. Balbay, "Bizleri suçumuzun ne olduğunu söylemeksizin hapse atanlar, kendileri ile ilgili gerçeklerin Meclis'ten okunmasını bile istemediler. Haramilerin saltanatına son vereceğiz" dedi.
Cezaevinde hemşerilerinin kendisini hiç yalnız bırakmadığını, 2009'da 19 Mayıs'ta 'Gururumuz Mustafa Balbay' pankartıyla yürüdüklerini aktaran Balbay, Burdur ve Yeşilova damgalı mektuplar aldığını, hala bunları sakladığını kaydetti.
'FEZLEKELERİ KAÇIRDILAR'
Dün TBMM'deki fezleke görüşmelerine değinen Balbay, "Fezlekeler meclise geldi ama bunları kaçırdılar, okunmaması için sizlerin bilmemesi duymaması için saklamak istediler" dedi.
Gelecek yıl genel seçimde CHP'nin iktidara geleceğini ifade eden Balbay, "Hedefimiz sadece yerel seçimlerde başarı kazanmak değil. Önümüzde 3 seçim var; 30 Mart'ta yerel seçim, 24 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri, önümüzdeki yıl ise genel seçimler var. Hedefimiz yerel iktidarı alma, genel seçimde de Kılıçdaroğlu'nu başbakan, CHP'yi de iktidar yapmaktır" diye konuştu.
Mustafa Balbay, konuşması sırasında mutluluğunun yarım olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi:
"Burada karşınızda özgürce konuşuyorum ama benim mutluluğum yarım. Sizlerin vicdanında kabul görmeyen davalar nedeniyle tüm yurtseverler serbest kaldığı gün, ben kendimi özgür hissedeceğim. Son 15 gün içinde İşçi Partisi'nin yöneticileri, İlker Başbuğ, Tuncay Özkan serbest kaldı buna sevindik. Gezi davalarında yatanlar da, Engin Alan'lar da serbest kalmalıdır."

YA(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)