MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde iki günden bu yana mahalle, köy ve esnaf ziyaretlerini sürdüren Muğla Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP'li Osman Gürün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün mallarına haciz konulmasını ve yapılan operasyonları değerlendirdi. Gürün, "Biz de her an yanımızda çantamızla dolaşıyoruz, bir ülkede belediye başkanlarının her an operasyon yapılacak duygusu ile dolaşması acı verici" dedi.
CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Gürün, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Yalıkavak Belediye Başkanı aynı partili Mustafa Saruhan, Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve partililerle birlikte köy, mahalle ve esnaf ziyaretlerini sürdürdü. Gürün, bugün CHP Bodrum ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 2 gün içerisinde 58 mahalle ve köy muhtarları ile buluştuklarını söyleyerek, 12 sivil toplum kuruluşu ile toplantı yaparak Muğla ve ilçelerinin sorunlarını masaya yatırdıklarını kaydetti. Seymen, şöyle dedi:
"Yaptığımız tüm görüşme ve ziyaretlerde ülkemin içinde bulunduğu yolsuzluk, adaletsizlik ortamında CHP’ye olan ilginin daha da arttığını gördük. Bodrum ve Muğla CHP örgütü olarak bu ilgiye layık olmak ve vatandaşın isteklerini yerine getirmek için elimizden geleni yapacağımıza söz verdik."
KOCADON: CEPHEYE ÇIKILDIĞINDA GERİ DÖNÜP BAKMAK OLMAZ
Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Türkiye'nin gerçek bir demokrasi savaşı içerisinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Ülke her an laiklikten demokrasiden adım adım geri giderken biz de yerel seçimlerde laiklik ve demokrasi savaşı için cepheye çıkacağız. Cepheye çıkıldığında dönüp arkaya bakmak sadece bize zaman ve oy kaybettirir. Cephede kızgınlık, kırgınlık, küslük olmaz, omuz omuza mücadele olur. Bireysel hak ve özgürlüklerin tehlikede olduğu bir dönemde herkesi sandığa götürmeye ve Cumhuriyet için oy kullandırmaya gayret gösterin, yerel seçimler geriye giden demokrasinin ve tehlike içerisindeki laikliğin güvencesi olacaktır."
DEMİR: CEAZEVLERİNDE 147 BİN KİŞİ İNİM İNİM İNLİYOR
Milletvekili Nurettin Demir ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adam ve diktatörlük hevesinin ülkeyi uçurumun dibine getirdiğini öne sürdü. Demir "Bu hükümet başa geldiğinde cezaevlerinde tutuklu sayısı 57 bindi. Şu anda tam 147 bin kişi oldu. Bu insanlar cezaevlerinde inim inim inleyerek adalet bekliyor. Ergenekon ve Balyoz yüzünden aileler acı çekiyor. Bugüne kadar 1150 mahkum ile görüştük sorunlarını dinledik. Türkiye’yi bu noktaya getiren Erdoğan 17 Aralık'tan sonra diktatörlüğünün yanında dini de kullanmaya başladı. Milletvekili Fedai Aslan Erdoğan için 'Allah’ın vasıflarını üzerinde toplayan insan' olarak bahsediyor. Günler geçiyor Erdoğan bu konu ile ilgili ’hayır öyle değil’ demiyor. Kendisini peygamber gibi görmeye başladı. 'Yolsuzluk yapan oğlum olsa evlatlıktan ret ederim' diyor. 17 Aralık günü neredeydin aklın başına bir ay sonra mı geldi?" dedi.
GÜRÜN “ÇANTAMIZ YANIMIZDA DOLAŞIYORUZ”
Osman Gürün, önümüzdeki seçimleri halkın yeniden bir siyasi kurtuluş hareketine katılımı olarak değerlendirdiğini ifade ederken, ülkenin son bu durumuyla ilgili halkın sandığa oy atacağını belirtirken. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün mallarına haciz konulmasını ve yapılan operasyonları değerlendirdi. Gürün, "Artık eşimiz, çocuklarımızla konuşuyor, her an başımıza bir şey gelebilir diye hazırlıklı bekliyoruz. Eskişehir, Edirne, Antalya, İzmit, İzmir ve Bodrum tüm başarılı CHP’li belediyelere yapılan operasyonların ardından şimdi de Sarıgül operasyonu. Biz de her an yanımızda çantamızla dolaşıyoruz, bir ülkede belediye başkanlarınının bu duygularla yani her an operasyon yapılacak içeri alınacak duygusu ile dolaşması acı verici" dedi.