CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu düzenlediği basın toplantısında AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'a yüklendi. Yıldırım’ın seçmene parfüm dağıtmasını eleştiren Moroğlu, “Ayakkabı kutularından çıkan kokuları gizlesin diye mi parfüm dağıttınız? Parfümden de pis kokular geliyor” dedi.
CHP İzmir İl Başkanlığı'nda İzmir ve ülke gündemine dair değerlendirme toplantısı yapan CHP'li Vekil Mustafa Moroğlu, seçim kampanyası, Binali Yıldırım’ın açıklamaları ve İzmir’deki politik gündemle ilgili konuştu. Yıldırım’ın 50 bin şişe parfümü seçmene dağıtacağının basına yansıdığını belirten Moroğlu, “Keşke parfüm dağıtmasaydınız. Bu nereden çıktı? Sonra yapılan açıklamalar daha vahim. Ayakkabı kutularından çıkan kokuları gizlesin diye mi parfüm dağıttınız? Parfümden de pis kokular geliyor" diye konuştu.
50 bin adet parfümün maliyetinin yaklaşık 350 bin lirayı bulduğunu kaydeden Moroğlu, şunları söyledi:
"Yıldırım açıklamasında, 'Bu parfümlerin dağıtılmasından benim haberim yok' diyor. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? 50 bin adet yapıldığı medyaya yansıdı. Her kutusu 7 bin. Toplamda 350 bin TL. Ayakkabı kutularından da pis kokular geliyor. Zaman zaman sıkıştıklarında 'haberimiz yok' deyip sıyrılmak alışkanlıkları var. Bakan çocuklarının evlerindeki çelik kasalardan haberleri yoktu. Ayakkabı kutularındaki paralardan haberleri yoktu. Ama en kötüsü 11 yıldır devleti yöneten bir iktidarın paralel devlet kurulduğundan haberleri yokmuş. Otokrasi yani tek adam yönetimini biliyorum. Kendi heveslerinde dini kurallara uyun devlet yönetimi olduğunu biliyorum. Safokrasi diye bir yönetim anlayışı olduğunu da gördük. Paralel devlet kurulduğunu bilmeyecek kadar saflarmış."
'YILDIRIM ARTIK BAKAN DEĞİL'
CHP'li Vekil Mustafa Moroğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın hala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı gibi davranması ve ağırlanmasını da eleştirdi. Moroğlu, “35 projeden her birinin nasıl verildiğini açıklamadan, kaça mal olduğu ifade etmeden, açık ve şeffaf olmadan böyle bir göreve aday olmamanız gerektiğini düşünüyoruz. Artık Binali Bey bir bakan değil. Bunu da İzmir'in DSİ, tarım müdürü, valisine hatırlatmak isterim. Suç işlemeyin. AKP'nin büyükşehir adayıdır, artık bakan değildir. Buna göre davranın. AKP'nin valisi gibi, il başkanı, ilçe başkanı gibi davranmayın” dedi.
'TELAŞ İÇİNDELER'
Moroğlu, Yıldırım'ın 17 Aralık Operasyonu ile bacanağının adının da karıştığı Liman Operasyonu'nun hemen ardından yaptığı açıklamaları da eleştirdi. Moroğlu, Yıldırım ve hükümet yetkililerinin telaş içinde demeçler verdiğini savundu, şunları söyledi:
“Çünkü telaş içindeler ve her demeçleri bir itiraf gibi. Binali Bey'in endişe verici bir açıklaması da, 'Operasyonlar bana karşı yapıldı' şeklinde. Haberin yok muydu, bacanağın toplantılarından ve alışverişlerinden? 7 gün geciktirmeyle mi verdiniz cevabı? Emniyet görevlilerini görevden alarak mı yanıt verdiniz? Almanya'daki Deniz Feneri Davası'nda kara para aklamadan yargılanan kişilerden de mi haberiniz olmayacak? Erkan Yıldırım gemi alırken, 200 bin euro borç almış. Binali Bey'in oğlunun ortak olduğu Suntur isimli şirket Yalova Tersanesi'nden işlerini almaya devam ediyor. Mehmet Koç'un yönetim kurulu başkanı olduğu bir firma Ulaştırma Bakanlığı ile anlaşma yapıyor. Tüm bunlardan da haberi yok mu?”