CHP Antalya milletvekilleri Deniz Baykal, Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut, Alanya'da partililerle bayramlaştı. Bir partili Kaptan, Sapan ve Bulut'a, "Kölelik zincirlerinizi kırarak mı geldiniz? Yoksa sahibiniz sizin köleliğinizi azat mı etti?" diye sordu. Baykal bu soru üzerine, "Teşekkür ederim" diye yanıtlayarak ilçe teşkilatından ayrıldı.
CHP Antalya milletvekilleri Deniz Baykal, Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut, CHP Alanya İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş ve kardeşi Alanya Belediye başkan adayı Şefik Türktaş ile bayramlaşan Deniz Baykal, daha sonra partililerle sohbet etti.
Bu sırada, 'Deniz Feneri Davası'nın zaman aşımına uğramaması için yurt genelinde yaptığı eylemlerle tanınan Ferhat Gedikli, Deniz Baykal'ı kast ederek, Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut'a, "Kölelik zincirlerinizi kırarak mı geldiniz? Yoksa sahibiniz sizin köleliğinizi azat mı etti?" diye sordu. 
Deniz Baykal, bunun üzerine, "Teşekkür ederim. Sana cevabım teşekkürden ibarettir. Sana başarılar ve mutluluklar dilerim" karşılığını verdi. Baykal daha sonra Gazipaşa'da partililerin beklediğini belirterek CHP Alanya İlçe Başkanı Türktaş'tan izin istedi. Baykal ve beraberindeki milletvekilleri daha sonra Gazipaşa'ya gitti.