CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, AK Partili bazı kadın milletvekillerinin TBMM’ye başörtü ile girme istediklerini doğru bulmadıklarını belirterek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gelenekleri görenekleri var" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, partisinin Turhal ilçe başkanlığının bu akşam düzenleyeceği etkinliğe katılmak üzere Tokat'a geldi. Matkap ilk olarak burada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle partisinin il başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunma programında katıldı. Çok sayıda partili ile birlikte Atatürk anıtına çelenk bırakan Matkap, daha sonra parti binasında basın toplantısı düzenlendi. 
'MECLİSİN GELENEK GÖRENEKLERİ VAR'
Matkap, bir gazetecinin AK Partili bazı kadın milletvekillerinin meclise başörtü ile gireceğini hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:
"Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuyu değerlendiriyoruz. Ama genel anlamda bunu doğru bulmadığımızı belirtmek isterim. Çünkü orası demokrasinin merkezi. Türkiye Büyük Millet Meclisinin gelenekleri görenekleri var. İç tüzüğü var, yerleşmiş gelenekleri var. Türkiye'nin prestij kurumu. Bunlar suni gündemler. Bu gündemlere sığınmamalıydı AKp'liler. Bunların gereği yok. Yoksullaşan yoksullaşana Türkiye'de, iflas eden edene. Asıl gündem maddelerimiz o olmalı. Ama nedense AKP hükümeti ve Başbakan toplumu kutuplaştırmakla meşgul. Geleceğini toplumu kutuplaştırmakla sağlamlaştıracağını düşünüyor. O nedenle doğru bulmuyoruz. Ama MHP’nin yüreklendirmesi, tabi ister istemez bu konuda belli sıkıntıların yaşanacağını gösteriyor. Herkes inancını Türkiye'de özgürce yaşıyor. Buralara taşınmamalı. Türkiye'nin uluslararası camiadaki saygın yerine bir zarar gelmemeli. Yaşayıp, göreceğiz. Çünkü Türkiye'ye katacak bir şeyi yok."
SARIGÜL AÇIKLAMASI
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili soruya ise Matkap şöyle cevap verdi:
"imdi bu konu uzun zamandır basında yer aldı. Önümüzdeki günlerde bu konuyu resmi şekilde ele alınacağını tahmin ediyorum. Ama bize henüz ulaşmış resmi bir başvuru yok. Sanıyorum bu konuda kamuoyunu aydınlatacak verilere sahip olacağız çok yakında. 

MT(EA/COŞ (FOTOĞRAFLI)