Fırat KESKİNKILIÇ/ ANKARA () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Eski bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi konusunda umutlu olup olmadığının sorulması üzerine Loğoğlu, "Umutlu değiliz, kararlıyız. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının hangi hukuk sistemi olursa olsun hesabının görülmesi, mutlaka hukuk önünde, mahkemeler önünde görülmesi lazım. Bu mücadelemiz devam edecek. Yolsuzluk ve rüşvetin peşi bırakılmayacaktır" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 4 eski bakan ile ilgili hakkında komisyon kurulup kurulmayacağının bugün Meclis Genel Kurulunda görüşüleceğini hatırlatan Loğoğlu, yolsuzluk ve rüşvete karşı olunup olunmadığının bugün ortaya çıkacağını söyledi. Eski bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi konusunda umutlu olup olmadığının sorulması üzerine ise Loğoğlu, "Umutlu değiliz, kararlıyız. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının hangi hukuk sistemi olursa olsun hesabının görülmesi, mutlaka hukuk önünde, mahkemeler önünde görülmesi lazım. Bu mücadelemiz devam edecek. Yolsuzluk ve rüşvetin peşi bırakılmayacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi kendine gelin güveyi oynadığını belirterek, "Adalet Kalkınma Partisi'nin diğer partiler gibi bir tane adayı olacak. Kendi adaylarının kesin seçileceğini söylemek halka saygısızlık olur" dedi.
Çocuk suçlarına ilişkin idamın geri getirilmesi tartışmalarına da değinen Loğoğlu, birinci sorumluluğun hükümetin olduğuna dikkat çekti. Loğoğlu, "Çok köklü çözümler lazım. Kadın erkek eşitliği ve imzalanan sözleşmelere sadık kalınmak gerekir. İdam cezası konusu, ceza hukukundan çıkarılan bir ceza türü. CHP'nin görüşü idam cezasına karşı olmaya devam etmektedir. Olması gereken müebbet hapistir, mantıklı görüyorum. Hukuki düzenleme gerekiyor" diye konuştu.

(HT/AK)