ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Tüm askeri darbelere karşı olan CHP Tayland'daki darbeye de karşıdır" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu yaptığı yazılı açıklamada, "Tüm askeri darbelere karşı olan CHP Tayland'daki darbeye de karşıdır" diyerek, "Siyasi karışıklığın bir süredir devam ettiği Tayland'da ordu, önce sıkıyönetim ilan etmiş, ardından 22 Mayıs 2014 tarihinde yönetime el koyduğunu açıklamıştır. Tüm askeri darbelere karşı olan Cumhuriyet Halk Partisi Tayland'da gerçekleştirilen bu darbeye de karşıdır.
Ülkedeki karışıklıkların bir askeri darbeyle sonuçlanması bölgenin önemli ülkelerinden biri olan Tayland'da demokrasiyi sekteye uğratan bir gelişmedir. Söz konusu darbe, bölgenin istikrarı bakımından da olumsuz etkilere yol açabilir. İstek ve beklentimiz Tayland'ın biran önce sivil demokratik yönetime geçmesi, hukukun üstünlüğüne dayalı bir düzen içinde Tayland halkının insan hakları ve temel özgürlüklerden güven içinde yararlanmalarının sağlanmasıdır" açıklamasında bulundu.

(HT/SS)