Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,() - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Suriye'de bulunan Süleyman Şah Türbesi'ne yapılacak bir saldırının Türkiye'ye yapılmış bir saldırı olacağını belirterek, buraya yapılacak bir saldırıya karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.
Loğoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Suriye olaylarına değinen Loğoğlu, "Türkiye bakımından Süleyman Şah Türbesi konusu gündeme girip çıkıyor. Süleyman Şah Türbesi ve etrafındaki arazi Türkiye Cumhuriyeti toprağı. Orada Türk askerleri var. Oraya yapılacak bir tecavüz, bir müdahale, bir saldırı Türkiye'ye yapılmış bir saldırı olacaktır. O bakımdan hükümetin bu konuda duyarlı olduklarını biliyorum. Hükümetin ancak bu duyarlılığı yine dikkatli, özenli bir şekilde kullanması ve buraya yapılacak bir saldırıya verilecek mukabeleden çok ki olduğu takdirde mutlaka mukabele edilmelidir, karşılık verilmelidir. Böyle bir saldırıyı önleyecek tedbirleri siyasi, askeri neyse temasları mutlaka yapmalıdır ve Türkiye'yi böyle bir oldu bittiye karşı karşıya bırakmamalıdır. Çünkü böyle bir durum Süleyman Şah Türbesine bir saldırı buna Türkiye'nin vereceği bir tepki orayla pek sınırlı kalmayacaktır. O bakımdan çok dikkatli düşünülmesi lazım" dedi.
'UKRAYNA'DAKİ REFERANDUMU YASAL BİR İŞLEM OLARAK GÖRMEDİK'
Ukrayna'daki Referanduma değinen Loğoğlu, "Referandum yapıldı. Bizde hükümetin açıkladığı gibi Ukrayna'daki referandumu yasal bir işlem olarak görmedik ve sonuçlarını da yasal ve meşru olarak kabul etmiyoruz. Bu gelişme Ukrayna içindeki ve Rusya ile batı dünyası arasındaki gerginliği tırmandırıcı bir gelişme. O nedenle kaygılıyız. Bu konu Rusya ve Ukrayna arasında ve Rusya ile ABD ve Avrupa Birliği arasında ve gerektiği ve ölçülü biçimde Türkiye tarafından izlenmesi ve diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini düşünmeye devam ediyoruz. Kırım Tatarları referandumu boykot ettiler ve tavırlarını ortaya koydular. Bütün Kırımlıların hak ve özgürlüklerinin korunması ve Kırımın Ukrayna'nın toprak bütünlüğü içinde kalmaya devam etmesi Kırım üzerindeki egemenliğin Ukrayna egemenliği olması bu hususular bizim için ön planda" diye konuştu.

(HT/SS)